Najnovije

BEĆKOVIĆ: Imponuje mi da članici NATO bezbednost ugrožava jedan pesnik! Nameravao sam da kad umrem živim u CG (VIDEO)

Književnik Matija Bećković prokomentarisao je za RTS rešenje crnogorske policije kojim mu je zabranjen ulazak u Crnu Goru, rekavši da mu "vrlo imponuje da jednoj članici NATO pakta može bezbednost da ugrozi jedan pesnik".

Matija Bećković (Foto: Jutjub)

Matija Bećković je u intervjuu za RTS rekao da ne zna da li se rešenje crnogorske policije "odnosi na mene živog ili mrtvog" pošto je, kaže, nameravao da, kada umre, živi u Crnoj Gori.

"To mi vrlo imponuje da jednoj članici NATO pakta može bezbednost da ugrozi jedan pesnik", ističe Matija Bećković.

Navodi da ga ne čudi što su njemu zabranili ulazak u Crnu Goru, ali ga, kaže, čudi što je zabranjeno i pojedinim istoričarima jer "to nije bilo ni u starim vremenima".

Ostatak intervjua Matije Bećkovića za RTS možete pogledati danas, u Jutarnjem dnevniku od osam časova. 

Crnogorski list Dan navodi da je iz Granične policije saopšteno da je prelazak državne granice uskraćen književniku Matiji Bećkoviću, istoričarima Čedomiru Antiću i Aleksandru Rakoviću, kao i srpskom političaru i pravniku Dejanu Miroviću.

Kako je naveo Dan, starešinama na svim graničnim prelazima je dostavljen spisak osoba koje ni slučajno ne smeju da uđu u zemlju, jer "ugrožavaju nacionalnu sigurnost Crne Gore".

Međutim, nakon pritiska javnosti, Vlada Crne Gore je povukla odluku koju je prethodno bila donela o zabrani ulaska u Crnu Goru srpskim intelektualcima. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA