Najnovije

EKONOMISTA OTKRIO ŠOKANTNU ISTINU: Evo kako elita na vlasti sprečava dolazak velikih ruskih kompanija u Srbiju (VIDEO)

Vladajuća elita u Srbiji čini sve da onemogući dolazak velikih ruskih komapnija u Srbiju, tvrdi ekonomista Dragoš Vučković.

Dragoš Vučković (Foto: HelmCast)

On je govoreći na tribini srpskog predstavništva Međunarodnog evroazijskog pokreta rekao da je bankama sa zapada potrebno mesec dana da dobiju sve dozvole i počnu da rade u Srbiji dok je bankama iz Ruske federacije to “nemoguća misija”. On tvrdi da vladajuća elita u Srbiji “podmeće klipove” i “miniraju na sve moguće načine” kako bi onemogućili dolazak krupnog ruskog kapitala.

Vučković navodi primer posete rukovodstva Roskosmosa koji je ovde nije dobio prijem kakav zaslužuje tako velika kompanija, a da ih je dočekao samo ministar Nenad Popović i nekoliko sekretra. On je objasnio da Srbija dozvoljava samo manjim ruskim preduzećima da deluju na našem terenu, poput voćarske industrije, nakupaca i slično.

Takođe, on je rekao da je u Srbiji ugušena sva institucijonalna saradnja sa članicama Evrozijske unije i da u Privrednoj komori Srbije više nema odeljenja zaduženog za to.

- To je tragično. Sa jedne strane imate more NVO i organizacija koje podržavaju saradnju sa EU, a za Evroazijsku uniju to nemamo – rekao je on.

Vučković o ometanju dolaska ruskog kapitala u Srbiji govori nako sat i 14 minuta snimka.

Na tribini je učestrvovao i Svetozar Radišić, a više o tome šta je rekao pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA