Najnovije

NEVIĐENA PROVOKACIJA: Kosovo diže takse za Srbiju sa 10 na 100 odsto!

Vlada Kosova izglasala je danas većinom glasova povećanje poreza na srpske proizvode 10 (koliko je pretprošle nedelje uvedeno) na 100 odsto, javilli su kosovski mediji.

Enver Hodžaj (Foto: Jutjub)

Zamenik premijera Kosova Enver Hodžaj napisao je na svom tviter nalogu da je Vlada Kosova odlučila danas da poveća tarife na robu iz Srbije na 100 odsto, a uskoro će objaviti i nove mere.

"Srbija je nastavila sa svojom agresivnom kampanjom protiv Kosova na međunarodnoj pozornici. To podriva proces normalizaacije", napisao je Hodžaj i dodao da su tarife povećane kako bi Kosovo odbranilo svoje vitalne interese.

Ovaj predlog dao je ministar trgovine i industrije Endrit Šalja, a podržao ga Ramuš Haradinaj, javlja Koha, navodeći da sporazum CEFTA ne funkcioniše, prenosi i Kossev.

Haradinaj: Srbija ne razume drugi jezik

"Prošlo je 20 godina od rata, a 10 od nezavisnosti, i vidi se da Srbija ne razume drugi jezik osim kada nema drugog izbora, a mora da se dogovori sa vama. Mislim da to znaju i EU i SAD da Srbija ne pokazuje razumevanje za normalizaciju, već suprotno, protiv normalizacije. Mi nemamo puno izbora, treba da štitimo naš interes, našu bezbednost i ovo je odluka koju smo prinuđeni da donesemo", rekao je Haradinaj.

Dodaje da se CEFTA nijednom nije "ispoštovala".

"...dok se Srbija sada setila da kaže da postoji CEFTA, a do sada, svaki put kada smo poslali dopise i žalbe nije se uopšte bavila Ceftom, sada kada je oštećen njen interes, kaže 'kršite Ceftu, a šta se dogodilo tokom svih ovih godina, ko je kršio", upitao je Haradinaj.

Vlada Kosova je pretprošle nedelje uvela porez od 10 odsto na određene proizvode iz Srbije i Bosne i Hercegovine koji se prodaju na KiM-u, mahom na mlečne proizvode i građevinski materijal, a u međuvremenu povela se i akcija protiv proizvoda na kojima u deklaraciji piše "Kosovo i Metohija" ili "Kosovo/UNMIK".

Pročitajte OVDE sve detalje hitnog sazivanja sastanka državnog vrha Srbije.

Izvor: Kossev

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vučić: Nema nastavka dijaloga dok Priština ne povuče mere

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA