Najnovije

ŠIPTARI HOĆE RAT! Zbog sumanute odluke Prištine Vučić sazvao sastanak državnog vrha!

Odluka vlasti u Prištini da takse na srpske proizvode podignu na 100 odsto, obrazlažući takav potez "agresivnom kampanjom protiv Kosova", izazvala je najveću pažnju srpskih vlasti. 

Vučić, Kosovo (Foto: Jutjub/Pravda)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić trenutno obavlja konsultacije sa najbližim saradnicima, a za večeras je zakazao sastanak državnog vrha!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić imaće danas popodne vanredne sastanke sa ambasadorima Kine, Rusije, EU i članica Kvinte, a za kasnije popodne zakazao je i sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost, povodom najnovijih mera Prištine, rečeno je u Kabinetu predsednika.

Predsednik Vučić sastaće se tim povodom najpre sa ambasadorima Kine i Rusije. Potom će imati sastanak sa ambasadorima zemalja članica Kvinte i šefom delegacije EU.

Za kasnije popodne predsednik Vučić je sazvao sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost. Vlada lažne države Kosovo odlučila je danas da takse na proizvode iz centralne Srbije poveća za 100 odsto, prenela je Koha. Endrit Shalja, ministar trgovine i industrije, predložio je povećanje takse za 100 odsto, a taj predlog je podržao premijer lažne države Kosovo Ramuš Haradinaj.

Haradinaj je rekao da sporazum CEFTA između Beograda i Prištine na funkcioniše.Zamenik premijera lažne države Kosovo Enver Hodžaj prvi je na Tviteru najavio sumanute mere Prištine.

- Kako bi zaštitili vitalne interese, kosovska vlada je podigla carinske dažbine na 100 odsto", napisao je Hodžaj na Tviteru.

Ovakav neprijateljski gest prištinskih vlasti, praktično znači poziv na rat, jer je potpuno jasno da ukoliko ovakve mere stupe na snagu, Srbima koji u najvećoj meri zavise od saradnje sa privredom iz centralne Srbije nema više života na KiM.

Pročitajte OVDE ko kaže da da je bio na Vučićevom mestu u Parizu, izvršio bi samoubistvo pred očima celog sveta.

Izvor: Informer
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA