Najnovije

SKANDALOZNA MAPA IZ UGLJANINOVOG TABORA: DŽudžo otcepio Sandžak, Kosmet i Vojvodinu (FOTO)

Potpredsednik Bošnjačkog nacionalnog veća Esad DŽudžo objavio kartu regiona na kojoj je rascepkao teritoriju Srbije

Esad DŽudžo (Foto: Jutjub)

Aktuelni potpredsednik Bošnjačkog nacionalnog veća Esad DŽudžo, uoči formiranja novog saziva BNV, objavio je na "Tviteru" skandaloznu mapu regiona na kojoj je teritoriju Srbije "rascepkao" na "Kraljevinu Srbiju", Kosovo, Sandžak i Vojvodinu.

DŽudžova mapa samo je poslednja u nizu provokacija iz tabora Sulejmana Ugljanina, čiji je DŽudžo bio kandidat i na nedavno održanim izborima za BNV. Pre samo dve nedelje, Ugljanin je, obraćajući se svojim pristalicama, Srbiju nazvao fašističkom tvorevinom "koja želi da legalizuje genocid i zločine kao sredstvo osvajanja teritorija i rešavanja političkih pitanja". NJegove pristalice tada su odgovorile skandiranjem "Sandžačka republika", "Suljo, mi te volimo" i "Vučiću, pederu"…

Posle tog skandala, predstavnici Ugljaninove liste "Samoopredeljenje" postigli su koalicioni dogovor sa listom "Vakat je" (koju je podržao Rasim LJajić) i prihvatili njihove principe, koji uključuju i obavezu poštovanja Ustava i teritorijalnog integriteta Srbije. Novim skandalom DŽudžo je taj dogovor prekršio, ali predstavnici liste "Vakat je" u sredu nisu komentarisali njegov potez. Nije se oglašavao ni Ugljanin.

Šta će dalje biti sa Radovanom Karadžićem u Hagu, saznajte OVDE.

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Esad DŽudžo o bosanskom jeziku

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA