Najnovije

VACIĆ: Zločini hrvatske paravojske i medija u slučaju srpskog grada Vukovara

Ove godine se obeležava 27 godina od kada je JNA, uz pomoć srpskih dobrovoljaca i TO istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srema teško porazila neoustaške formacije u srpskom Vukovaru. Zločinačke paravojne formacije ZNG, HOS i MUP Hrvatske bile su teško potučene, i Vukovar je postao slobodan nakon višemesečne torture hrvatskih secesionista nad srpskim civilnim stanovništvom.

Miša Vacić (Foto: Jutjub)

Piše: Miša Vacić, Srpska desnica

Grad Vukovar i čitava opština pre početka oružanih sukoba 1991.godine bila je većinski naseljena Srbima. Vukovar je bio jedan od najrazvijenijih i najlepših gradova u bivšoj Jugoslaviji. Ove teritorije, kao i oblasti uokvirene granicama nekadašnje RS Krajine, bile su vekovna srpska uporišta koja su tek nakon 1918.godine, nespretnošću srpskih elita dobile političku konekciju sa izmišljenom hrvatskom suverenošću nad etnički i istorijski čistim srpskim prostorima.

Nakon ubedljive pobede Tuđmanovog HDZ-a na izborima u Hrvatskoj 1990.godine, otpočinje ilegalno naoružavanje hrvatske paravojske, masovno otpuštanje lica srpske nacionalnosti sa svojih radnih mesta, zastrašivanja, prebijanja i ubistva viđenijih Srba na čitavoj teritoriji avnojevske Hrvatske. Vukovar nije bio izuzetak.

Preko 200. srpskih civila ubijeno je i nestalo u periodu april - avgust 1991.godine. Naređenja o miniranjima kuća i privrednih objekata, o kidnapovanjima, pretnjama i ubistvima Srba davao je ustaša Tomislav Merčep. Saglasnost za ove genocidne i zločinačke akte otvoreno je dirigovan od strane  hrvatskog politički vrha iz Zagreba. Hrvatski mediji su tokom oslobodilačke borbe srpskog naroda u Krajini gebelsovski ponavljale mantru o tzv.hrvatskom Staljingradu na Dunavu, a legitimnu saveznu armiju predstavljali kao agresorsku, srbo-komunističku zver koja pred sobom lomi sve „europske tekovine“! Propaganda Tuđmanovog režima predstavila je novoustaški poredak kao poslednji bastion Evrope pred srpskim okupatorskim zlikovcima.Da li iko razuman ovo može  da shvati , kao i činjenicu da  se otvorena, nelegalna secesija predstavlja kao herojski,tzv.Domovinski rat koji očajnički vode „demokratski“ Hrvati protiv divljih hordi jugo-četničke armade!?

U Vukovaru je 13.novembra održan grozan anti-srpski protest uz podršku gradonačelnika Vukovara Ivana Penave, inače člana HDZa. .Ustaški bojovnici, preko 10. 000 pripadnika raznih koljačkih „udruga“ iz 1991.godine, ponovo su preteći marširali ovim srpskim gradom. Poruke Ivana Penave i njegovih pomoćnika, poput inicijatora ovog srbomrzačkog protesta Marijana Pavličeka iz Hrvatske konzervativne stranke su jasne i nedvosmislene. Glavni i jedini krivac za ratne sukobe u bivšoj Jugoslaviji su Srbija i srpski narod. Jasno su propagirane poruke da Srbiju kao državu treba uslovljavati za eventualni prijem u EU, a svakog preostalog Srbina u današnjoj Hrvatskoj primorati na svaki način da nestane sa toga područja. Povampireni nacizam u skoro etnički čistoj, na genocidu nastaloj državi članici EU se toleriše u Briselu. Srbija je jedina multikulturna sredina već punih 100. godina, iz koje niko nikada nije proteran ili ubijen, iz etničkih ili verskih razloga

Hrvatska nova vlast, od tzv.mirne reintegracije srpskog vukovarskog područja u hrvatski „državni sistem“ pa do danas, ulaže ogromna materijalna sredstva i medijske kapacitete u projekat „Vukovar-žrtva velikosrpske agresije“! Grade se memorijali spomenici „braniteljima“, muzeji, organizuju turističke ture sa namerom obmane stranaca o stvarnim dešavanjima u „lijepoj njihovoj“.

Nadležni organi Srbije morali bi ozbiljno da istraže,dokumentuju i prezentuju domaćoj i stranoj javnosti sva nedela počinjena nad Srbima,njihovom bogatom imovinom i elementarnim pravima koja su im u potpunosti uskraćena u stvarnom životu. Srbija je tokom secesije Slovenije,Hrvatske, BiH i Kosmeta trajno i teško oštećena strana. Kao državi koja je u Prvom.svetskom ratu pripadala pobedničkom taboru, Srbiji je uskraćeno pravo da se suvereno bori za ono što joj pripada po svim međunarodnim standardima. Pravna bitka i za ono što je unela kao kapitalni deo teritorija i stanovništva u Kraljevinu  Srba, Hrvata i Slovenaca 1919.godine nije joj dozvoljena. Entiteti na Balkanu koji do kraja Prvog svetskog rata nisu imali svoj integritet, identitet i pravo glasa danas blagonaklonost za nelegitimne i terorističke akte dobijaju od starih srpskih saveznika-Britanaca i Francuza. Ovakav istorijski paradoks je do sada neviđen u diplomatskoj praksi savremene evropske istorije.

Velika pobeda nad povampirenim ustašama u Vukovaru 18.11.1991.godine je srpska, kako vojnička, tako i moralna pobeda. Ukoliko evropska administracija staje na stranu hrvatskih funkcionera gradske opštine Vukovar koji pijani pevaju ustaške, nacističke ,antisrpske i antisemitske pesme, možemo se nadati da je u Evropi moguća politička promena na bolje. Sa druge strane, trenutno degradiranje svoje saveznice Srbije koja je veličanstvenim vojnim probojem južnog fronta 1918.godine značajno doprinela slomu Centralnih sila mora prestati kada se promena postojeće briselske administracije desi. A to je, nadamo se uskoro.
   Preostali Srbi u Vukovaru i okolini,kao i širom današnje Hrvatske dobiće svoju satisfakciju pobedničkog naroda jednoga dana. Kada taj dan dođe,mi se nećemo ponašati kao Hrvati. Razlika između branitelja evropskih vrednosti pokazana je na Kosovu i Marici, na Ceru, Kolubari i Kamakčalanu, na Kozari i na Sremskom frontu, na Vukovaru i u Kninu. Jasenovac, Stara Gradiška, Jastrebarsko i Prebilovci govore sami za sebe. Dan kada naši saveznici detaljnije pregledaju dokumenta koja će im Beograd rado dostaviti,značiće i dan slobode za sve civilizovane ljude.

Slava nezaboravnim Krajišnicima! Vukovarska pobeda 1991.godine je hrvatski poraz i ove godine. 

Hrvati su na ovogodišnjoj proslavi poraza u Vukovaru očekivali i Milorada Pupovca, navodnog predstavnika hrvatskih Srba . Ali, Pupavac je poranio. Dan uoči sramne proslave ustašluka položio je venac u spomen sećanja na sve žrtve. Milorade, Vukovar je oslobođen krvlju srpskih vojnika, srpskih nedužnih civila. Oslobođen je krvlju srpske dece. Pošto si ti to zaboravio, mi smo tu da te podsetimo. Da su ti hrvatski branitelji „lupili šamar“ i bukvalno pljunuli na srspke žrtve, time što su ti okrenuli leđa. Dok si ti polagao venac u znak sećanja na sve žrtve. Jasno su ti stavili do znanja da ti tu nije mesto. A obišao si memorijanlni centar koljača srspkog naroda. Stidi se! Ovim sramnim činom pokušavaš da vodiš politiku pomirljive koegzistencije. 

Milorade... Obavesti komšije i svoje sunarodnike... Borićemo se. Do konačnog oslobođenja. Vukovar je srpski grad.

Pročitajte OVDE prethodnu Vacićevu kolumnu “Potomci Handžar divizije Srbiju tretiraju kao fašističku”.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Šta bi bilo danas da nam je Amerika bila saveznik 90ih.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA