Najnovije

DRAMATIČNA VANREDNA KONFERENCIJA OPOZICIJE: Vučiću ti si glavni krivac za...(VIDEO)

Napad na mene nije mogao biti neorganizovan, i to je bio pokušaj ubistva, rekao je lider "Levice Srbije" Borko Stefanović. Predstavnik "Saveza za Srbiju" Dragan Đilas rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić glavni krivac za sinoćnji događaj iz Kruševca, kada su pretučeni Stefanović i dvojica aktivista "Levice Srbije".

Borko Stefanović i Savez za Srbiju (Foto: Fejsbuk/Savez za Srbiju)

- Napad nije bio neorganizovan, nema više verzija događaja, već samo jedne, nije bilo tuče, nisam se sam udario, ne poznajem te ljude - rekao je on u obraćanju novinarima.

Stefanović je rekao da su napadači pratili njihovo kretanje u Kruševcu na dan održavanja tribine.

- Pratili su naše kretanje, kroz Kruševac, slikali nas, znali gde se kada nalazimo i sa namerom da izvrše ubistvo, jer sam dobio udarac metalnim predmetom u potiljak - kazao je.

-Nije dobro da se govori da postoje različite verzije događaja jer ih nema, niti da su u pitanju lake telesne povrede - kazao je Stefanović.

Đilas je na konferenciji za novinare na kojoj su govorili i predstavnici građanskog bloka 381, SDS i DSS, direktno uputio poruku predsedniku Srbije.

- Aleksandre Vučiću ti si glavni krivac za ono što se desilo sinoć u Kruševcu, mnogo veći krivac od batinaša. Ti si nas nazivao izdajnicima, bednicima, huljama - rekao je on.

On je uputio i poruku Visokoj predstavnici EU Federiki Mogerini da su povrede koje su Stefanović i još dvojice ljudi juče zadobili dokaz su koliko smo demokratski napredovali.

- Ovde preostaje još samo da se uvede policijski čas - kazao je.

Za hapšenje Srba na severu Kosova najodgovorniji je Vučić. Pogledajte OVDE.

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Juče se dogodio napad na lidera “Livice Srbije” Borka Stefanovića u Kruševcu

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA