Najnovije

NJUJORK TAJMS OTKRIO: Evo ko je doveo na vlast Mila Đukanovića.

NJujork Tajms je objavio tekst koji se bavi aferom ''državni udar'' u Crnoj Gori, u kojem je pomenuto ko je doveo Mila Đukanovića na vlast.

Milo Đukanović (Foto: Sajt predsednika CG)

'’U tekstu u kojem se „NJujork tajms“ bavi montiranim državnim udarom u Crnoj Gori i izvesnim DŽozefom Asadom, u jednom delu se pojavljuje krajnje zanimljiva konstatacija – da je CIA delovala u Crnoj Gori pre dve decenije kad je bila u zajedničkoj državi sa Srbijom, kao i da je pomogla opoziciji u Srbiji da dođe na vlast u oktobru 2000. godine. Kad ovo saopšti možda i najuticajniji medij u SAD, onda bi bilo dobro da se i ovdašnji sorošoidni i režimski mediji pozabave ovom tvrdnjom kojom se konstatuje da je izbornu krađu, odnosno dolazak režima Mila Đukanovića na vlast 1998. godine, organizovala Američka obaveštajna služba'’, primećuje Jovan Vučurović, poslanik DF-a.

On dodaje da u Crnoj Gori postoje slobodne i nezavisne institucije, one bi se bavile ovim tvrdnjama, jer je to bilo pravo mešanje jedne strane službe i države u izbore. To mešanje u izbore i učešće američkih obaveštajnih struktura u političke i društvene procese,
kako to navodi ,,NJujork Tajms“ imalo je dalekosežne posledice – razbijanje zajedničke države, formiranje lažne države Kosovo, pokušaj zatiranja srpskog imena, otvorenu diskriminaciju i pokušaj nasilne asimilacije srpskog naroda, proterivanje jezika, progon srpske crkve,
srpskih političara, kao i onih drugih koji nisu po ukusu projektanata stvaranja Crne Gore koja bi se odrekla svojih predaka i tradicije.

'’Dakle, najveća obaveštajna agencija na planeti je snažno podržala one koji su potom Crnu Goru skrenuli na put kojim nikada nije išla, a u skladu sa voljom CIA-e. Iz toga ugla se može posmatrati i progon DF-a, da opet ta ista obaveštajna agencija, preko njene lokalne agenture, želi da uništi svaki duh otpora i našeg autentičnog razmišljanja, da želi da uskrati mogućnost građanima Crne Gore da imaju slobodne izbore, da oni budu ti koji biraju, a ne da se rešenja nameću sa strane, i u konačnom da nas pretvori u bedne poslušnike i realizatore njihovih interesa. Očigledno je da se sredstva ne biraju, da onih koji su spremni da slušaju i puze pred američkim obaveštajnim strukturama ima ne samo u vlasti, nego i opoziciji, sorošoidnim medijima i NVO'’, pojašnjava Vučurović.

Po njegovim riječima glavni izvršioci naloga tih stranih centara moći svakako se nalaze u vrhu crnogorskog režima, koji je uostalom ucenjen i opterećen raznim korupcionaškim aferama.

'’A onda, po ugledu na svoje ideološke prethodnike, Đukanović, Marković i slični, za obračun sa političkim neistomišljenicima i obezbeđivanje pobeda na izborima, koriste se svim nedozvoljenim sredstvima. Vrh režima naročito istrajava na zloupotrebama sudstva i tužilaštva, pa im je svojevremeno na usluzi bio izvesni predsednik Vrhovnog suda Vukotić, a danas Katnić, Savić i drugi. Ovaj narod sve pamti, i zna da će proći i ovo zlo. Nakon promena u Crnoj Gori, pred ovim narodom će odgovarati svi oni koji su progonili političke neistomišljenike koji su branili vrednosti tradicionalne Crne Gore. Neka ne misli niko od ovih obožavatelja CIA-a i njenih lokatora na terenu da će biti zaboravljen kad pravo i pravda zavladaju Crnom Gorom, iako sad misle da su moćni zbog toga što na najprljaviji način podmeću, izmišljaju, organizuju i učestvuju u montiranim sudskim procesima, koji za cilj imali političku eliminaciju protivnika režima. Neka ne zaborave na svoje prethodnike od pre 100 godina, koji su montirali ,,Bombašku aferu“, podmetali i učestvovali u nameštenom suđenju tadašnjim opozicionarima, kako su nakon promene vlasti umanjivali svoju ulogu u tim slučajevima, pravdali se, ponižavali, pisali pokajničke knjige, sve svaljivali na kralja Nikolu i njegovu porodicu… Neka im to bude primer da sada treba da budu časni, profesionalni i dostojanstveni, kako se sutra ne bi ponižavali i puzali pred nekom novom vlašću'’, zaključuje Vučurović.

Kakva se gužva stvara na Jadranu, pogledajte OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Milo: Nekretnine nemam

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA