Najnovije

SRPSKE TRUDNICE NA KOSOVU U VELIKOM STRAHU! Broj porođaja drastično opao! Žene su uplašene zbog...

Za poslednjih sedam dana, od početka novih pritisaka na Srbe na severu Kosova, zaustavljanja prometa robe i lekova na administrativnoj liniji, upada ROSU i hapšenja Srba, u Zdravstvenom centru u Kosovskoj Mitrovici, obavljeno je samo devet porođaja, odnosno upola manje, nego što je u ovoj zdravstvenoj ustanovi uobičajeno.

Porodilište u Kosovskoj Mitrovici (Foto: Jutjub)

- Od ovih devet porođaja čak šest urađeno je carskim rezom. Tri porodilje su zbog visokorizičnih trudnoća poslate u druge kliničke centre. Broj porođaja je, primetili smo, manji nego pre svih ovih dešavanja. Brojevi govore da je broj porođaja u periodu o kome pričamo opao za 50 posto u odnosu na period pre ovih događaja - rekao je danas dr Milan Ivanović, direktor Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici.

- Očigledno je da su pretnje Haradinaja, akcentovane američki i britanski, učinile svoje, izazvale strah. Čudi nas samo da nema rekacije ni jedne humanitarne organizacije povodom ove situacije, nestašice, kiseonika, lekova, sanitetskog materijala, blokade u snabdevanju, nema reakcije Lekara bez granice, zdravstvenih organizacija, Međunarodnog komiteta Crvenog krsta - kaže dr Ivanović.

- Za porođaj potreban je mir, svi porođaji su rizični, neki su visokorizični, ali, najvažnije, potreban je mir, stabilnost, potrebno je to obaviti bez straha, bez napetosti, u miru. Sve ovo što se dešava utiče na opredeljenje žena.

Lekari su ovde, imamo za sada sve što je potrebno za porođaje, da se izvrše na najsigurniji način, ali, ove pretnje ukidanjem hrane, ukidanjem prava na život, na lekove, ostavljaju tragove, sve ovo bilo je ciljano isprogramirano, i, očigledno je da ima straha kaže Ivanović.

- Po ovom broju porođaja, očigledno je da žene odlaze ka Kraljevu, Kragujevcu, Beogradu - zaključuje dr Ivanović.

Prištinske vlasti objavile spiskove za hapšenje srpskih ministara i sudija. Pogledajte OVDE.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Glavni krivac za celokupnu napetu situaciju na Kosovu

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA

Urbancube