Najnovije

AMERI U HAOSU! KINEZI GRADE TREĆI NOSAČ AVIONA! Biće veći i jači od prethodna dva! (VIDEO)

Peking ima dva nosača aviona koji su već prošli sve neophodne testove pre nego što su porinuti. Prvi nosač Liaoning, čak je učestvovao na vojnim vežbama, koje su se odvijale u spornim vodama Južnog kineskog mora.

Kineski nosač aviona Liaoning (Foto: Jutjub)

Kina je pokrenula izgradnju trećeg nosača aviona, objavila je novinska agencija “Sinhua”. Agencija naglašava da je sa prva dva nosača koji su uspešno testirani izgradnja "nove generacije" nosača već u toku i dodaje da će novi brod dobiti svoj raspored.

Istovremeno, “Sinhua” nije dala nikakve podatke o tome kako će se novi nosač razlikovati od prva dva i kada se očekuje da će zaploviti. Kineski informativni servis (EČNS) je na internetu spomenuo da je nekoliko kineskih entuzijasta iz oblasti naoružanja predvidelo izgradnju novog, većeg i jačeg nosača od prva dva.

Prvi kineski nosač aviona, “CNS Liaoning”, nadogradnja je nezavršenog sovjetskog nosača klase “Kuznjecov” i proglašen je spremnim za borbu 2016. godine. Već je učestvovao u vojnim vežbama koje su održane u Južnom kineskom moru 18. aprila 2018. godine. U avgustu je “Liaoning” navodno dobio nadogradnju na svoj radarski sistem i centar kontrole letenja.

Rastu tenzije između Ukrajine i Rusije. Pogledajte OVDE šta se tek može desiti.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte kako je izgledala velika kineska pomorska parada održana ove godine u Južnom kineskom moru

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA