Najnovije

Porošenko traži podršku EU i NATO-a kako bi „osigurali zaštitu Ukrajine“

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko je saopštio da će danas razgovarati s generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom o situaciji u Azovskom moru.

Porošenko traži podršku EU i NATO-a (Foto: rnbo.gov.ua)

Govoreći na konferenciji za novinare nakon sastanka Saveta za nacionalnu odbranu i bezbednost Ukrajine, Porošenko je rekao da je Kijev tražio od NATO-a i EU da "koordiniše naše akcije kako bi osigurali zaštitu Ukrajine".

"Pozivamo celu proukrajinsku međunarodnu koaliciju: Moramo ujediniti napore", rekao je Porošenko.

Razgovori sa liderima zemalja "proukrajinske koalicije" planirani su za danas, rekao je on.

„Obraćamo se celoj proukrajinskoj svetskoj koaliciji: moramo da ujedinimo napore. Sutra ujutru sam zatražio pregovore s generalnim sekretarom Severnoatlantske alijanse, gospodinom Jensom Stoltenbergom — ti razgovori će biti održani, već je potvrđeno, sutra će biti održane i konsultacije s liderima drugih država“, rekao je Porošenko na zasedanju Saveza za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine.

Sinoć je odlučeno da se proglasi ratno stanje na teritoriji Ukrajine u trajanju od 60 dana, a odluku treba da potvrdi Vrhovna rada Ukrajine.

Na internetu su se pojavili audio-snimci na kojima se navodno čuju pregovori ukrajinskih mornara koji su ušli u teritorijalne vode Ruske Federacije sa ruskim mornarima. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA