Najnovije

POSLEDNJI PREGLED KRAJA CIVILIZACIJE: Ruski vojni ekspert otkrio scenario u kom bi Rusija pokrenula stravičan sistem “Mrtva ruka”

Vojni stručnjak Dmitrij Litovkin, otkrio je posebnosti rada ruskog sistema „Perimetar“, koji garantuje odmazdu nuklearnog udara protiv agresora.

Ilustracija (Foto: pixabay. com)

Održavanje operativnosti kompleksa automatskog upravljanja “Perimetar”, za masivan nuklearni udar, koji je na Zapadu nazvan “Mrtva ruka”, i dalje je jedan od važnih elemenata odvraćanja Sjedinjenih Država i njihovih saveznika, od bezobzirnih pokušaja da sprovedu koncept preventivnog nuklearnog udara na rusku teritoriju.

Potvrdu za to možemo pronaći u materijalu FBA „Ekonomija danas“, gde je objavljena priča o vojnom posmatraču TASS -a Dmitriju Litovkinu, u kojoj je razmatrao najverovatniji scenario borbene upotrebe „Mrtve ruke“.

Ekspert je primetio, da će u slučaju nuklearnog udara na Rusku Federaciju i uništenje centara za odlučivanje, ključna uloga biti dodeljena veštačkoj inteligenciji.
 
U trenutku krize za postojanje ruske države, on će sam odrediti ciljeve koji će biti uništeni udarcem odmazde.

„Ruske rakete„ Topolj “, po potrebi, automatski će poleteti na Dalekom istoku, i u evropskom delu Rusije. Leteći iznad ruske teritorije, oni će dati signal za lansiranje ICBM-ova koji su preživeli napad potencijalnog neprijatelja “, objasnio je ekspert.

U zaključku, Litovkin je primetio, da je prošle godine sličan scenario praktikovan u Oružanim snagama Rusije, kao deo revizije strateških nuklearnih snaga.

Kao rezultat ovih događaja, na Zapadu su bili  impresionirani razmerama vežbi, upoređujući ih sa “poslednjim pregledom kraja civilizacije”.

Južna Koreja pokazala svoj ubitačni adut. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA