Najnovije

ŠEŠELJ: LJajić je kriminalac

Ministar trgovine i potpredsednik Vlade Rasim LJajić u utorak je ponovo bio meta optužbi poslanika radikala. Lider SRS Vojislav Šešelj pitao je u parlamentu "dokle će Vlada da stoji iza kriminalnih radnji ministra LJajića", a poslanik SDPS Muamer Bačevac uzvratio je zahtevom da se Šešelju oduzme mandat zato što je osuđen za ratni zločin.

Šešelj (Foto: SRS)

Šešelj je, na početku sednice o predlogu državnog budžeta za sledeću godinu, pitao ministra policije Nebojšu Stefanovića da li je profunkcionisala veza između njega i direktora policije Vladimira Rebića i da li je dobio informacije iz evidencije o kriminalnim radnjama LJajića. Šef SRS ranije je, takođe u parlamentu, optužio LJajića za šverc kokaina.

- To je toliko zloupotreba funkcija, da dovodi u pitanje celu Vladu ukoliko ne reaguje. Ceo svet više od 15 godina zna za LJajićeve kriminalne radnje - kazao je Šešelj, uz ocenu da je "opšte poznato da je LJajić u Bošnjačkom nacionalnom veću u koaliciji sa Sulejmanom Ugljaninom, koji je pozvao na destrukciju Srbije kao države".

Bačevac, iz LJajićeve SDPS, kazao je da ne postoji nijedan parlament u Evropi u kojem sedi ratni zločinac poput Vojislava Šešelja:

- Krajnje je vreme da mu se uskrati mesto u Skupštini Srbije i oduzme mu se mandat po presudu međunarodnog suda, a svi znamo da je međunarodno pravo iznad nacionalnog.

Poslanici DS, Nove, Pokreta za spas Srbije i Dveri postavili su i pitanja u vezi sa napadom na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića, što su okarakterisali kao pokušaj ubistva. Oni su zatražili da se otkriju puna imena napadača, ali i identitet nalogodavaca. Šef kluba Dveri Boško Obradović zatražio je da se o tome zakaže posebna sednica. On je kazao i da prihvata poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića na TV duel, koji mu je Vučić uputio u emisiji RTS.

"Manjinski lapsus"

Bačevac je tokom rasprave kazao i da prenosi zabrinutost građana Novog Pazara, gde su, kako je rekao, glasali i "građani srpske nacionalne manjine". Reagovala je na to predsednica Skupštine Maja Gojković rečima da Srbi ne mogu biti nacionalna manjina u Srbiji, a Bačevac je uzvratio da je reč o lapsusu.

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije objavilo je prvo lansiranje krstareće rakete "Uran". Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vojislav Šešelj i Božidar Delić u emisiji "Vo centar".

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA