Najnovije

MILO ĐUKANOVIĆ NASTAVLJA LOV NA OPOZICIJU: Posle Medojevića policija lovi Milana Kneževića

Viši sud u Podgorici saopštio je danas da je poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević uhapšen po njihovom nalogu, te su dodali da ista sudbina čeka i njegovog kolegu Milana Kneževića. Pritvor za Medojevića Kneževića određen je dok ne pristanu da svedoče, najduže dva meseca.

Milan Knežević (Foto: Jutjub)

“Rešenjima vanraspravnog krivičnog veća Višeg suda u Podgorici, a nakon ukidanja prethodnog rešenja od strane Apelacionog suda Crne Gore, po razmatranju spisa predmeta, žalbenih navoda i ukidnih razloga, uvažene su žalbe Specijalnog državnog tužilaštva i preinačena rešenja sudije za istragu ovog suda, pa je svjedocima K.M. i M.N., jer su pred Specijalnim državnim tužilaštvom i nakon što su bili novčano kažnjeni rešenjima vanraspravnog krivičnog veća Višeg suda u Podgorici ponovo odbili da svedoče u predmetima Specijalnog državnog tužilaštva, određeno stavljanje u zatvor”, objasnila je savetnik za odnose sa javnošću Višeg suda Aida Muzurović.

Kako je dodala, zatvor traje dok Medojević i Knežević ne pristanu da svedoče ili dok njihovo saslušanje postane nepotrebno ili dok se krivični postupak završi, a najduže do dva meseca računajući od dana hapšenja.

Viši sud u Podgorici je za Medojevića odredio pritvor u trajanju do dva meseca jer je odbio da svedoči u predmetu formiranom u Specijalnom državnom tužilaštvu zbog javno izgovorenih tvrdnji da navodno zna da bivšem gradonačelniku Podgorice Miomiru Mugoši neće biti određen pritvor iz razloga što je Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić primio mito u iznosu od 100.000 eura.

Kneževiću će lisice na ruke biti stavljene zbog odbijanja da dostavi podatke o sudiji koji mu je navodno ponudio mito u iznosu od 10.000 eura da mu ukine presudu zbog napada na policajaca 2015. godine.

Više o Hapšenju Medojevića i dramatičnu konferenciju Demokratskog fronta pogledjate OVDE.

Izvor: CDM

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Jedan od nastupa Medojevića u Skupštini Crne Gore.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA