Najnovije

SMETA IM ŠTO SRBIJA VOJNO SARAĐUJE SA RUSIJOM I BELORUSIJOM! EU birokrate besramno pozivaju Beograd da se bori protiv...

Evropska unija poziva Srbiju da se bori protiv "zavisnosti od isporuka ruskog gasa", navodi se u izveštaju Komiteta za spoljne poslove Evropskog parlamenta.

Evropska unija (Foto: Pixabay)

U maju ove godine Aleksandar Vučić je izjavio da je zemlji potreban ruski gas i stoga podržava izgradnju “Turskog toka”. Osim toga, EU izražava zabrinutost zbog vojne saradnje Srbije sa Rusijom i Belorusijom, a takođe preporučuje Beogradu da “obezbedi veću usklađenost” između svoje i evropske spoljne politike.

Istovremeno, Evropski parlament podseća da Beograd dobija finansijsku pomoć od EU. Stručnjaci ističu da rukovodstvo Evropske unije traži načine da izvrši pritisak na srpsko rukovodstvo, pokušavajući da od njega dobije “političku lojalnost” u zamenu za dotacije. Pri tome je sâm Beograd više puta izjavljivao da je zemlja zainteresovana za svestrane kontakte sa Moskvom i da ne želi da se pridruži antiruskim sankcijama. 

- Evropski parlament je zabrinut zbog kontinuirane vojne saradnje Srbije sa Rusijom i Belorusijom - navodi se u izveštaju.

Podsetimo se da je odbrambena politika Srbije zasnovana na vojnoj neutralnosti. Prema parlamentarnoj rezoluciji usvojenoj 2007. godine, zemlja je obavezna da održava neutralnost i da se ne pridružuje vojnim blokovima.

Još jedna zemlja povukla priznanje lažne države Kosovo. Više o tome saznajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Evropski parlament nije ništa bolji od srpskog parlamenta kada je u pitanju ponašanje poslanika i zastupnika partija i političkih blokova

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA