Najnovije

POŽAR U MISIJI SRBIJE PRI UN: Dve kancelarije skroz izgorele (VIDEO)

U zgradi Stalne misije Srbije pri UN u NJujorku sinoć je oko 20.00 časova po lokalnom vremenu izbio požar u kome su u potpunosti izgorele dve kancelarije, ali srećom niko nije povređen, izjavio je šef Misije Milan Milanović.

Požar u zgradi misije Srbije pri UN (Foto: Jutjub)

On je rekao da su požar slučajno primetili jedan od zaposlenih u zgradi i prolaznici, kao i da su vatrogasci brzo stigli i ugasili požar.

Prema njegovim rečima, nadležne službe koje su odmah izašle na lice mesta ustanovile su da su požar uzrokovale neispravne instalacije.

- Na sreću, imamo osiguranje. Trenutno čistimo jer su prozori polupani i voda se sliva niz stepenice. U ovom trenutku nemamo internet. U kancelarijama koje su izgorele nalazio se samo nameštaj. Jedna kancelarija se nije koristila, a u drugoj je sedila jedna koleginica koja će biti premeštena u drugu kancelariju. Sreća je da je požar rano primiećen i da su vatrogasci brzo stigli - rekao je Milovanović.

Američki sajt NJujork dejli njuz preneo je da su u požaru povređena tri civila i jedan vatrogasac, koji su zadobili lakše povrede.

Zbog požara koji je izbio u zgradi, a koji je ugašen malo pre 22.00 časa, bila je zatvorena Peta avenija.

Zgrada koja se nalazi na Petoj aveniji u blizini 67. ulice i prekoputa Central parka pod zaštitom je države od 1966. godine. Izgrađena je 1905. godine i bila je poznata kao kuća Roberta Livingstona Bikmana, pre nego što je postala Stalna misija bivše SFRJ pri Ujedinjenim nacijama.

Projektovala ju je njujorška arhitektonska firma Voren i Vetmor, koja je osmislila i stanicu Grand central na Menhetnu. Zgrada je trenutno na prodaji, a početna cena je 50 miliona dolara.

Da li će biti vanrednih parlamentarnih izbora, saznajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA