Najnovije

RADOVIĆ: Udruženi zločinački poduhvat! Velika pljačka u EPS u organizaciji vlasti! (VIDEO)

Poznati ekonomista Dragan Radović, gost najnovijeg „Politikona“ autora i voditelja Danila Tvrdišića je izneo podatke o zastrašujućoj razmeri pljačke građana Srbije koja se odvija na više nivoa. 

Dragan Radović (Foto: Jutjub)

Ukazujući na pljačku decenije preko EPS Radović kaže: „Pljačka struje iznosi 26 posto godišnje odnosno milijardu evra po prosečnoj ceni u EU!  Gde nestaje ta struja? Državni vrh se svojski trudi da ne priča o tome. Zašto? Kako? Jasno je kao dan. Po komandnoj odgovornosti oni su na vrhu tog kriminala! Zapamtite, nema ozbiljnog privrednog kriminala u Srbiji ako vas ne pokriva neko iz državne službe“.

Osvrćući se na proces ispumpavanja novca iz Srbije kao svojevrsne pljačke veka, Radović nastavlja: “Najveći uzrok propasti srpske privrede je to kriminalno iznošenje novca iz Srbije. Na bazi podataka koji su javno dostupni koje je naša narodna banka uredno dostavila i koje je objavio „Global financial“ iz Srbije je izneseno 51 milijardi evra od petog oktobra zaključno sa 2015-om godinom! To je pet milijardi evra na godišnjem nivou! To je visoko organizovani državni kriminal. NBS zna ko radi, zna i policija,to zna i poreska uprava, to zna i predsednik Vlade i predsednik države, svi to znaju i niko to ne sprečava. A znate li koliko korisnih stvari u Srbiji može da se uradi sa tim parama? “

Govoreći o preuzimanju Kopernikusa od strane Telekoma Radović kaže:“ Knjigovodstvena vrednost Kopernikusa je oko 9 miliona evra, a prodat je za 200 miliona. Dakle, 21.7 put je preplaćen u  odnosu na knjigovodstvenu vrednost, a u odnosu na tržišnu još i više! Da bi se ova investicija isplatila kupcima, tj. Telekomu (sa trenutnom dobiti) potrebno je 150 godina. Kome to odgovara? Samo onima koji su osmislili ovaj organizovani kriminalni poduhvat nikome više.“

U emisiji se govorilo i o privatizaciji PKB-a od strane Al Dahre i ugrožavanju prehrambene bezbednosti građana zbog ove privatizacije, o poklanjanju ostalih strateških resursa strancima čije će veliko finale biti, kako Radović zaključuje, skora prodaja EPS-a.

Emisiju možete pogledati na sledećem linku:

Pročitajte OVDEzašto je SNS u šoku.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA