Najnovije

AU, IRANCIMA JE NAJVEĆI... Ameri šize od besa! Histerični Pompeo promenio boju na licu!

Američki državni sekretar Majk Pompeo pozvao je Ujedinjene nacije da se usredsrede na ograničenje raketnog razvoja Irana, dok je govorio na zasedanju Saveta bezbednosti u NJujorku u sredu.

Iranci (Foto: president.ir)

U svom obraćanju, Pompeo je tvrdio da je Iran "najveća balistička sila na Bliskom istoku" i da imaju najveći arsenal, "više od 10 sistema balističkih raketa u svom posedu ili u razvoju".

- Rizikujemo bezbednost naših ljudi ako Iran nastavi sa unapređivanjem balističkih raketa. Rizikujemo eskalaciju konflikta u regionu ako ne uspemo da ih odvratimo od toga - upozorio je on.

Pompeo je rekao: "Vašington" pokušava da sarađuje sa svim ostalim članovima Saveta kako bi se u Iranu ponovo uspostavilo ograničenje za balističke rakete 2019. godine. On je takođe pozvao Savet da zadrži embargo Ujedinjenih nacija na oružje prema Iranu do 2020. godine.

Reagujući na ovu izjavu, ruski izaslanik UN-a, Vasilij Nebenzja, istakao je da su Rezolucijom Saveta bezbednosti UN 2231 Iranu zabranjene "aktivnosti vezane za balističke rakete sposobne da lansiraju nuklearno oružje".

- Rakete uopšte nisu zabranjene - dodao je on.

Nebenzja je takođe izjavio da se UN sada suočavaju sa "paradoksalnom situacijom" u kojoj "samo jedan član" Saveta bezbednosti ne samo da odbija da primenjuje odluke tela, već takođe traži da prisili druge članove da prate njegov primer.

Britanci testirali novu raketu za avione klase “Tajfun”. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Iranski ambasador pri UN javno osudio SAD da podižu tenziju i dodatno zagrevaju napetu situaciju u Persijskom zalivu i na Bliskom istoku

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA