Najnovije

VELIKI JUBILEJ ZA RUSKU AVIJACIJU: Izvršena važna primopredaja (VIDEO)

Stoti serijski višenamenski lovac Su-35S isporučen je Ministarstvu odbrane RF u okviru završne partije aviona koji su kompletirani u 2018.godini. Primopredaja se dogodila u Komsomoljsku na Amuru, govori se saopštenju koje je u utorak prenela informativna služba Objedinjene avio-proizvodne korporacije- OAK.

Su-35S (Foto: RIA Novosti)

„U Komsomoljsku na Amuru filijala PAO „Kompanija „Suhoj“ organizovana je ceremonija primopredaje aviona Su-35S ruskom Ministarstvu odbrane. Istovremeno je napravljen i 100-ti avion ovog tipa“-govori se u saopštenju.

U ovoj svečanosti uzeli su učešća predstavnici Ministarstva odbrane. Tu se našao i generalni direktor kompanije Aleksandar Pekarš i radnici ovog vazduhoplovnog pogona. Prilikom primoredaje aviona učesnici ceremonije su istakli da Su-35 predstavlja avion koji je prelaz iz četvrte u petu generaciju letelica. On  je „most između legendarnog lovca Su-27 i njegovog perspektivnog naslednika Su-57“.

Pekarš je pohvalio vazduhoplovne proizvodne kapacitete za iskazanu marljivost.On je podsetio da je od momenta kada je avion ušao u serijsku proizvodnju, pa do 100 primerka savladan težak i dugačak put.

Su-35S je duboko modernizovani super-manevarbilni višenamenski lovac 4++ generacije. On je napravljen pomoću tehnologije koja je karakteristična za avione pete generacije. Borbenu letelicu karakteriše veoma kvalitetna avionika. NJena osnova se sastoji od  kompleksnog informaciono-komandnog sistema. Tu je novi radar, motori uvećane snage AL-41F1S sa plazmenim sistemom sagorevanja i upravljivim vektorima potiska. Ovi motori po svojim karakteristikama mogu da se primene i na lovcima pete generacije, jer obezbeđuju nadzvučnu brzinu bez dopunskog sagorevanja.

Kakvu ofanzivu započinju Turci u Siriji, pogledajte OVDE.

Izvor: bog-rata.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA