Najnovije

DODIK ŽESTOKO OSUO PO ŠIPTARIJI: Poslao je vrlo jasnu i moćnu poruku!

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je danas da će Republika Srpska (RS), posle formiranja kosovske vojske, ispitati mogućnosti za izlazak iz sporazuma koji je predvideo stvaranje Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, prenosi Fena.

Milorad Dodik (Foto: Jutjub)

Dodik, bivši predsednik RS, podsetio je da su predstavnici RS bili "prisiljeni na odustajanje od Vojske RS" i da su "pod brutalnim pritiskom na RS formirane Oružane snage BiH", i istakao da se istovremeno Kosovu daje pravo da formira svoju vojsku i da jedan deo međunarodnih snaga stoji iza toga.

- Ovo će biti prilika da mi, u okviru Aneksa jedan B Dejtonskog sporazuma razmotrimo naše učešće u sporazumu o formiranju Oružanih snaga BiH, i RS će to uraditi u najskorije vreme. Putem nadležnih institucija ispitaćemo mogućnosti za izlazak iz tog sporazuma koji je predvideo stvaranje Oružanih snaga BiH - rekao je Dodik.

On je ocenio i da Oružane snage BiH ne služe interesima naroda u BiH, već potrebama NATO-a.

Dodik je prethodno izjavio da je usvajanje seta zakona kojima se inicira uspostavjanje tzv. vojske Kosova, direktan udar na mir i stabilnost ne samo Srbije već celog regiona, i to nikako ne može biti dobra vest, ni za Republiku Srpsku, ni za BiH. 

- Uspostavljanje vojske samoproglašenog Kosova ozbiljan je udarac i međunarodnoj zajednici koja posmatra kako jedan parlament samoproglašene države krši rezolucije Saveta bezbednosti UN, kršeći sve norme međunarodnog prava - rekao je Dodik.

On je naglasio da je zbog mira i stabilnosti u celom regionu neophodno da se tim povodom u najskorije vreme oglasi i Savet bezbednosti UN, telo koje je i donelo Rezoluciju 1244, prema kojoj je jedina dozvoljena vojna sila na Kosovu Kfor.

- Verujemo da će vlasti države Srbije svojom mudrom politikom uspeti da sačuvaju mir u svojoj južnoj pokrajini koji je sigurno poljuljan današnjom odlukom vlasti u Prištini - naveo je predsedavajući Predsedništva BiH.

Marinika uništila Vučića. Pogledajte OVDE odakle su ljudi koji su dočekali predsednika u Lučanima.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Lazanski direktno – gost je Milorad Dodik

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA