Najnovije

POSLE FORMIRANJA TZV. VOJSKE KOSOVA POČELA MOBILIZACIJA NA GRANICI SA SRBIJOM: Šiptari se grupišu u Lipkovu

U Lipkovu u Makedoniji, na samoj granici sa južnom srpskom pokrajinom Kosovo i Metohijom, počela je koncentracija albanskih paravojnih jedinica i mobilizacija istih, javlja Aleksndar Dugin, geopolitičar i jedan od glavnih ideologa predsednika Rusije Vladimira Putina.

Šiptari (Foto: Jutjub)

zSamo nekoliko sati nakon što je tzv. Kosovski parlament usvojio paket od tri zakona kojim je ozvaničeno formiranje tzv. Vojske Kosova, ova informacija dolazi direktno iz Makedonije i to iz mesta nedaleko od Kumanova, a blizini Kačanika, mestu poznatom po najvećem broju pripadnika Islamske države po glavi stanovnika.

Ovo je potvrda da se Albanci spremaju za sukobe, pa čak mobilišu i svoje pripadnike u Makedoniji.

Podsetimo, nakon formiranja tzv. Vojske Kosova formiran je Krizni štab u severnom delu Kosovske Mitrovice na kome su se obratili goran Rakić i Milan Simić pozivajući Srbe da ne nasedaju na provokacije. Oni su takođe istakli da ukoliko dođe do eskalacije sukoba da će se goloruki braniti.

Građanima Srbije obratio se i Marko Đurić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju najavivši da je moguće proglašenje okupacije Kosova.

- Vojska Kosova predstavlja ilegalnu i okupacionu silu na našoj teritoriji. To ima za cilj nasilnu promenu granica Srbije. Tzv. Vojska Kosova formira se u trenutku kada nijedan Albanac nije odgovarao za zločine nad Srbima. Isti oni koji su činili zločine sada su pripadnici ove vojske - rekao je Đurić. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA