Najnovije

ŠIPTARI IZMALERISALI SAMI SEBE: Za datum osnivanja tzv. vojske izabrali dan svoje velike katastrofe na Paštriku 1998. (VIDEO)

Na današnji dan 1998. godine na planini Paštrik vojnici Prištinskog korpusa razbili su veliku grupu šiptarskih terorista koja je pokušala sa teritorije Albanije da se probije na teritoriju Srbije.

Paštrik 14. i 15. decembar 1998. godine (Foto: Jutjub)

Zanimljivo je da su Šiptari, upravo na datum ovog svog teškog poraza formirali tzv. vojsku kosova. Nadamo se da će proći kao i njihovi sunarodnici na Paštriku 1998. godine.

Tada je grupa od oko 140 naoružanih lica otpočela je u 23 sati oružani napad sa teritorije Republike Albanije na organe obezbeđenja jugoslovenske državne granice u rejonu karaula „Gorožup“ i „Liken“ na planini Paštrik. Do 7.00 sati izjutra 15. decembra tvarana je vatra na graničare koji su uzvratili. U ovim napadima nije bilo poginulih ni ranjenih pripadnika Vojske Jugoslavije. Redovi terorista su, međutim, znatno proređeni.

Zaustavljajući fanatične i više puta ponavljane pokušaje ubacivanja na državnu teritoriju SRJ pripadnici graničnih jedinica VJ su likvidirali 36, ranili 12, i uhapsili 9 terorista, među kojima su bile i dve žene u maskirnim uniformama sa oznakama OVK. Na mestu okršaja zaplenjena je velika količina različitog oružja i municije. Ovom prilikom pronađeno je i 250.000 maraka namenjenih finansiranju OVK.

Zaseda Vojske Jugoslavije na Paštriku 14.12.1998.

Na današnji dan: 14.12.1998. godine pripadnici Vojske Jugoslavije zaustavili su grupu od oko 140 naoružanih šiptarskih terorista koji su pokušali nasilni upad sa teritorije Republike Albanije i tom prilikom žestoko napali na organe obezbeđenja jugoslovenske državne granice u rejonu karaula „Gorožup“ i „Liken“ na planini Paštrik. Zaustavljajući fanatične i više puta ponavljane pokušaje ubacivanja na državnu teritoriju SRJ pripadnici graničnih jedinica VJ su likvidirali 36, ranili 12, i uhapsili 9 terorista, među kojima su bile i dve žene u maskirnim uniformama sa oznakama OVK. Na mestu okršaja zaplenjena je velika količina različitog oružja i municije. Ovom prilikom pronađeno je i 250.000 maraka namenjenih finansiranju OVK. U ovim napadima nije bilo poginulih ni ranjenih pripadnika Vojske Jugoslavije.

Posted by Vojna Knjižara on Petak, 14. decembar 2018.

Šta je Rusija poručila Šiptarima pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

NATO bombardovanje Paštrika 1999. godine.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA