Najnovije

IRANCI I HEZBOLAH NAŠLI NAČIN DA ZA*EBU IZRAEL: U Siriji se sada pojavljuju samo sa...?!

Moskva dozvoljava borcima Hezbolaha u Siriji da nose ruske zastave kako bi se zaštitili od mogućih izraelskih vazdušnih udara, objavio je izraelski "Inet NJuz", a preneo vest ruski list "Komersant".

Borci Hezbolaha (Foto: Jutjub)

Prema “Inet njuzu”, Izrael se požalio na Rusiju da su njihove zastave primećene na iranskim vojnim konvojima u Siriji ranije ovog meseca. Zaštitne zastave su navodno viđene na pozicijama iranskih snaga i Hezbolaha u Hami, Homsu, Idlibu i Sirijskoj pustinji.

Tačno pre nedelju dana, pukovnik Mustafa Bakor, portparol DŽajš al-Ize, napravio je vrlo sličan zahtev. Prema tvrdnjama Bakora, iranske snage na severu Hame podižu ruske zastave na svojim položajima kako bi se "zaštitili od izraelskog bombardovanja".

Video iznad: Pristalice Hezbolaha tokom obeležavanja praznika Ašure u Bejrutu

Međutim, Bakor, Komersant i Inet njuz nisu dali nikakve dokaze koji bi potkrepili njihove tvrdnje. Novine nisu objasnile kako Izrael može sasvim sigurno reći da su ruske zastave postavljene na položaje iranskih snaga i Hezbolaha.

Najzahtevnije pitanje u vezi s ovim pitanjem je: Ako je Izrael bio u stanju da identifikuje ove pozicije i bio siguran da tamo nema pripadnika ruske službe, kakva je važnost postojanja ovih zastava?

Pogledajte OVDE najnoviji stravični zločin džihadista kod Alepa.

Izvor: Pravda


 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte video o Hezbolahovom propagandnom ratu

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA