Najnovije

PUTIN MU PREKO OVOG NEĆE PREĆI: Milo šalje specijalce na granicu sa Rusijom! 

Jedno izviđačko odeljenje Vojske Crne Gore raspoređeno je u NATO misiji u Letoniji, odnosno na granicu sa Rusijom.

Milo Đukanović (Foto: Jutjub)

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, osam pripadnika Vojske Crne Gore upućeno u misiju Pojačano istureno prisustvo u Letoniji.

Oni su otputovali zajedno sa kolegama iz slovenačkih oružanih snaga, budući da su raspoređeni u sklopu Izviđačkog voda slovenačke vojske. Multinacionalnu borbenu grupu u Letoniji, sa sedištem u Adažiju, predvodi Kanada. U sklopu grupe, koja broji oko 1.400 vojnika, su pripadnici oružanih snaga Albanije, Češke Republike, Italije, Poljske, Slovačke, Slovenije i Španije.

Kako se navodi u saopštenju, na Samitu u Varšavi 2016. godine, saveznici su postigli dogovor o jačanju vojnog prisustva u istočnom delu Alijanse, u sklopu NATO politike odbrane i odvraćanja, sa četiri multinacionalne borbene grupe veličine bataljona u Estoniji, Letoniji, Litvaniji i Poljskoj, na rotacionoj osnovi.

Borbene grupe su predvođene od strane Velike Britanije, Kanade, Nemačke i Sjedinjenih Američkih Država, i predstavljaju multinacionalne snage koje treba da demonstriraju snagu transatlantske veze i da jasno stave do znanja da cme se napad na jednog saveznika smatrati napadom na celu Alijansu.

- Crna Gora svojim prisustvom u Letoniji pokazuje težnje da konstantno doprinosi sveukupnim naporima Alijanse u jačanju bezbednosti njenih građana i teritorije, a u skladu sa Odlukom Saveta za odbranu i bezbednost iz jula 2018. godine. Angažovanje pripadnika VCG biće realizovano po principu rotacije, na period od šest meseci, stoji u saopštenju.

Vojne snage Donjecke Narodne Republike stvljene su u potpunu borbeno pripravnost. Pročitajte OVDE sve o tome.

Izvor: IN4S. net

Bonus video

 

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

SMEH I NEVERICA: Crna Gora šalje trupe na Rusiju?!

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA