Najnovije

DONBAS SAMO ŠTO NE EKSPLODIRA! TRESE SE ZEMLJA OD GUSENICA UKRAJINSKIH TENKOVA! Ogroman broj ratnih vozila nikad bliži Rusima!

Ukrajinska vojska prebacila je više od 60 tenkova i borbenih vozila pešadije u Donbas, javlja Tas s pozivajući se na lokalne proruske medije.

Petro Porošenko i ukrajinska vojska (Foto: president.ua)

Navodi se da je portparol Ministarstva odbrane Donjecke Narodne republike (DNR) Danil Bezsonov rekao da su ukrajinske snage počele da pojačavaju snage u Donbasu, gde premeštaju tenkove i avijaciju na liniji demarkacije sa DNR. 

- Tokom protekla dva dana, tenkovi i mehanizovani bataljoni 93. mehanizovane brigade istovareni su na železničkoj stanici Konstantinovka, jačajući snage za više od 60 tenkova i borbenih vozila pešadije - navodi Donjecka novinska agencija. 

Obaveštajne službe DNR prijavile su da je četiri aviona Su-25 poslato sa Melitopolja na aerodrom u Berđansku. Bezsonov je rekao da ovi avioni mogu da se koriste za operacije vatrene podrške tokom masivnog vazdušnog udara.

Od početka sukoba u Donbasu u aprilu 2014. godine bilo je proglašeno više od 20 prekida vatre, a poslednji je stupio na snagu 29. avgusta ove godine.  Do sada, međutim, nije postignuto dugotrajno primirje. 

Vatrena stihija u Rusiji. Pogledajte OVDE šta se dešava.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Rat u Donbasu – hronologija

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA