Najnovije

HRVATSKO REŠENJE ZA BOSNU: Fikret Abdić odgovor na Željka Komšića?

Nakon ratobornih reagovanja bošnjačkih intelektualaca i javnosti na Deklaraciju o položaju Hrvata u BiH, koju je usvojio Hrvatski sabor, možda bi i Hrvati trebalo da počnu da biraju bošnjačkog člana Predsedništva - na primer Fikreta Abdića, navode hrvatski portali.

Fikret Abdić (Foto: Jutjub)

Vodeće bošnjačke političke stranke i hrvatofobni sarajevski intelektualci razjareno su reagovali na Deklaraciju Hrvatskog sabora, ističu brojni desno orijentisani mediji u Hrvatskoj.

"Kvaziintelektualci", kako portali nazivaju Esada Durakovića, Muhameda Tunju Filipovića, Emira Zlatara, Esada Bajtala i Ibrahima Prohića, "koriste govor mržnje da demonizuju Hrvatsku".

To rade kako bi zamaskirali "zločin počinjen prema Hrvatima u BiH", narodu kojem su Bošnjaci, "zahvaljujući brojnosti, oteli ustavno pravo predstavljanja u Predsedništvu BiH i ponizili ga".

Hrvatski portali posebno ističu Adila Kulenovića, predsednika "Kruga 99", asocijacije koja zagovara ukidanje konstitutivnosti naroda, kao osobu koja "otvoreno preti da će svako ko podrži Deklaraciju u BiH biti zgažen".

Hrvatski portali prozivaju bošnjačku političku elitu i, kako navode, "halal hrvatske intelektualce" poput Slave Kukića, Ive Komšića, te "zelene bosanske fratre fra Ivu Markovića i Milu Babića", za koje su "zahtevi za ravnopravnost Hrvata jednaki zagovaranju fašizma, aparthejdu i segregaciji".

Hrvati bi, smatraju neki od autora, trebalo da "promene ploču" i počnu da koriste drugačiju argumentaciju od sadašnje.

Oni bi mogli da odustanu od izbora hrvatskog člana Predsedništva BiH i izaberu Bošnjaka koji njima odgovara.

"Građani Hrvati" mogli bi svoj glas dati Fikretu Abdiću. Istina, on je osuđen za ratne zločine, ali je odslužio kaznu i sad ima sva prava, kao i drugi građani BiH.

Na isti način na koji je za Bošnjake prihvatljiv Željko Komšić, liberal i socijaldemokrata, Fikret Abdić bi mogao postati omiljeni političar među Hrvatima kao čovek koji zagovara laburističku (radničku), progresivnu i evropsku ideologiju.

Hrvati imaju legitimno i građansko pravo da podrže laburiste u BiH. Zašto bi to nekom smetalo? Možda tako Hrvati, a i BiH postanu simpatični Britancima, navode portali.

Kako su se Šiptari razbahatili, pogledajte OVDE.

Izvor: SRNA

Bonus video

Korona nestaje za 24 časa ako se ovo dogodi!  – Branka Stamenković

Knjigu Aleksandra Dugina “Četvrta politička teorija” možete poručiti OVDE.

 

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Fikret Abdić Babo – čovek epohe

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA

Urbancube