Najnovije

VUČIĆEV IZBORNI HAOS: Ekskluzivno svedočenje Lazara Đurovića o svirepoj otimačini glasova u Lučanima (VIDEO)

Ono što sam video u Lučanima, to je bila čista suspenzija države – rekao je u najnovijoj "RasPravdi" Lazar Đurović, visoki funkcioner Narodne stranke, koji je u nedelju bio bezmalo glavna vest u Srbiji, kada je bespravno zadržan u policiji kako ne bi ometao izbornu krađu.

Lazar Đurović, Narodna stranka (Foto: HelmCast)

Đurović je u ekskluzivnoj ispovesti, koja je po napetosti i obrtima često podsećala na maštovite holivudske trilere, potanko ispričao šta se sve dešavalo tokom izbornog dana: od početnih nepravilnosti na glasačkim mestima, uključujući tu duple spiskove i glasanje bez isprava, zatim preko najezde džipova sa zloslutnim posadama za koje očigledno nije važio zakon, pa sve do bespomoćne lokalne policije koja je bila prinuđena da izvršava političke naloge vrha Srpske napredne stranke.
- Pitali smo policajce kako mogu da nemo posmatraju džipove bez tablica koji krstare ulicama i terorišu narod, a oni su samo nemoćno slegali ramenima. Jedan mi je rekao da su mnogi policajci već uveliko pobegli u inostranstvo, da tamo voze kamione, ali ih barem niko ne šikanira i ne gura u bezakonje – pričao je Đurović u jednom dahu.

- Čuvenu Dijanu Hrkalović nisam video, ali su mi u stanici, dok su me držali tamo bez ikakvog osnova, rekli da je ona u Lučane došla ceo dan ranije, još u subotu. Najverovatnije da ih je ona i pritiskala da mi napakuju bilo šta, samo da mogu da me zadrže.

Đurovića je bio optužen za nasilno ponašanje protiv direktora turističke orgaizacije Pančeva, za koga se ne zna šta je uopšte tražio u Lučanima tog dana:

- Tog čoveka sam video tek kada su nam naši kontrolori javili da ih neko fotografiše i da im sakuplja privatne podatke, zbog čega su se uplašili za svoj život. Kada smo mi otišli na to glasačko mesto, taj čovek je i nas hteo da slika i ispituje. Zato sam mu i sklonio kameru, a on je to posle iskoristio da me optuži za agresivno ponašanje i na osnovu toga su me držali u stanici sve do zatvaranja biračkih mesta. Očigledno im je samo bilo bitno da mi više ne možemo da ometamo krađu glasova, kako bi veliki vođa mogao da osvoji 70 odsto i to predstavi kao dokaz velike podrške koju navodno uživa u narodu – rekao je Đurović.
- Ne smemo da dozvolimo da takav čovek, koji je spreman na ovakve nečasne i protivzakonite metode, u naše ime odlučuje o Kosovu i Metohiji – zaključio je Đurović na kraju emisije.

"RasPravda" se realizuje u saradnji portala "Pravda" i JuTbju kanala HelmKast. Autor i voditelj je Miodrag Zarković.

Saša Janković se povlači iz politike, više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda
 

 

 

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA