Najnovije

"CRVENE LINIJE"! Načelnik Generalštaba grčke vojske: Ako Turska bude ušla na neko nenaseljeno ostrvo, mi ćemo ga sravniti sa zemljom!

Načelnik Generalštaba grčke vojske Evangelos Apostolakis upozorio je Tursku da će Grčka odlučno odgovoriti u slučaju eskalacija turskih provokacija, prenosi MIA.

Evangelos Apostolakis (Foto: Jutjub)

Apostolakis tokom susreta sa grčkim novinarima istakao je operativnu sposobnost i pripremljenost grčke vojske u slučaju da budu ugroženi suverenitet i teritorijalni integritet države.

- Ako budu ušli na neko nenaseljeno ostrvo, mi ćemo ostrvo sravniti sa zemljom. Ovo je crvena linija koja je prihvaćena i od strane vlade“ - rekao je, prema "Kantimeriniju"“, načelnik Generalštaba grčke vojske, dodajući da je za Grčku najvažnije da obezbedi mir u regionu.

Komentarišući strateški dijalog između SAD i Grčke koji je održan prošle sedmice, Apostolakis je rekao da Vašington traži način kako da obezbedi ravnotežu u regionu, a da Grčka igra pozitivnu ulogu i predstavlja most u takvim namerama.

Pročitajte OVDE od čega to Putin strahuje o čemu je govorio na današnjoj konferenciji za medije.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Grčki ministar odbrane je krenuo u grčkom ratnom brodu ka ostrvu Kardak na koje Grčka tvrdi da joj pripada, istovremeno na to ostrvo polaže pravo i Turska... Na kraju je sve završilo povlačenjem grčkog ministra koji je rekao da se čak nije ni približio ostrvu…

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA