Najnovije

BOŠNJACI U ŠOKU! ''Vuk sa Drine'' postaje ministar?

Udruženja žrtava i članova porodica ubijenih u ratu u BiH uputili su pismo članovima Predsedništva BiH Željku Komšiću i Šefiku DŽaferoviću u kojem traže da zaustave imenovanje za ministra odbrane BiH. Milana Jolovića Legendu, poznatijeg kao komandanta zloglasne jedinice "Vukovi sa Drine".

Vukovi sa Drine (Foto: Jutjub)

"Pripadnici elitnih jedinica Vojske RS' zatražili od predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika da za ministra odbrane BiH imenuje Milana Jolovića Legendu, poznatijeg kao komandanta zloglasne jedinice 'Vukovi sa Drine", navodi se u saopštenju koje su potpisale predsednice Udruženja "Žene Srebrenice" i Udruženja "Žena žrtva rata" Hajra Ćatić i Bakira Hasečić.

"Šta je Jolović radio s pripadnicima svoje zloglasne jedinice najbolje su na svojoj koži osetili Bošnjaci Podrinja, a posebno Zvornika i Srebrenice", kaže se u saopštenju.

Ta udruženja su zatražila odgovor Tužilaštvu BiH, na pitanje da li se protiv Milana Jolovića vodi istraga, s obzirom na to da se njegovo ime spominje u spisima Haškog tribunala, a o tome su upoznali i članove Predsedništva BiH Šefika DŽaferovića i Željka Komšića, kao civilne komandante Oružanih snaga BiH.

"Zbog budućnosti svih nas i naše dece, tražimo da se prestane s praksom imenovanja ratnih zločinaca na bilo kakve funkcije, bez provere Tužilaštva BiH kako 23 godine od okončanja rata, ne bi ponovo proživljavati iste traume.

"Zar je uzalud živote dalo 200.000 ljudi u ovoj zemlji da bi ratni zločinci paradirali na visokim državnim funkcijama", navodi se u saopštenju, prenosi portal Kliks.

Detalje o Putinovom dolasku u Srbiju možete pročitati OVDE.

Izvor: FoNet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vukovi sa Drine

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA