Najnovije

NOVI UDAR NA SRPSKO PRAVOSLAVLJE U CRNOJ GORI: Milogorcima sada smeta krstionica u Tivatu!

Srpska pravoslavna crkva (SPC) u Crnoj Gori nije, kako joj je naložilo tamošnje Ministarstvo održivog razvoja i turizma uklonila nelegalni objekat krstionicu na vodi, koju gradi u tivatskom zalivu, na Ostrvu cveća, iako im je rok bio četvrtak.

Srpska pravoslavna crkva (Foto: SPC)

- Inspekcija je bila na terenu i konstatovali su da objekat nije uklonjen, odnosno da nije postupano po rešenju. Kako zakon nalaže, ukoliko investitor ne postupi po našem rešenju, izvršenje će se obaviti preko trećih lica - saopšteno je dnevniku iz tog crnogorskog ministarstva.

Navodi se da nije saopšteno kakva je procedura za angažovanje trećeg lica i kada bi novi nelegalni objekat Srpske crkve mogao biti uklonjen. List prenosi da je SPC u izjašnjenju ovom resoru povodom nelegalne gradnje u Tivtu navela da Mitropolija crnogorsko-primorska nije bila upoznata da je za objekat površine 11,33 metra kvadratna potrebna tehnička dokumentacija i da će je sada, budući da je u saznanju da je potrebna tehnička dokumentacija, zatražiti od nadležnih organa i pribaviti sve što je potrebno, jer nemaju nameru da izbegnu obaveze prema državi. Navodi se da je Građevinsko-urbanistička inspekcija u utorak obišla gradilište na Ostrvu cveća i konstatovala da se tamo izvode građevinski radovi mimo planskih dokumenata.

Iz crnogorskog Morskog dobra su saopštili da su njihovi kontrolori redovnim obilaskom zapazili sporni objekat i o tome odmah obavestili Ministarstvo održivog razvoja.

- Napravili su službenu zabelešku i zatražili odgovor da li se gradnja izvodi u skladu sa zakonom, odnosno da li za objekat postoji građevinska dozvola - navedeno je iz tog ministarstva.

Navodi se da su kontrolori konstatovali radove na zapadnom delu ostrva, odnosno sanaciju postojeće ponte i gradnju krstionice, kao i da se gradi druga ponta veličine 15 puta 5 metara.

Pogledajte OVDE šta je Ivica Dačić rekao na temu eventualne promene formata dijaloga Prištine sa Srbijom i uključivanja Amerikanaca u isti.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović kao gost televizije “Hram”

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA