Najnovije

PREKO 3.000 RUSKIH VOJNIKA KRENULO U ŽESTOKU AKCIJU: Evo odgovora Ukrajincima i Amerikancima!

Preko 3.000 ruskih vojnika učestvovalo je u vojnim vežbama za slučaj nuklearne opasnosti, upotrebe hemijskog oružja i sprečavanja širenja kontaminacije u južnim ruskim oblastima Stavropola i Kubana, saopštila je pres-služba ruske južne vojne oblasti 22. decembra.

Ruska vojska (Foto: Jutjub)

Prema objavljenom saopštenju, vojnici koji su učestvovali u vežbama bili su iz 49. armije. Oni su vršili deaktivaciju kontaminiranih objekata nakon masovnog nuklearnog napada. Vežbe su obuhvatile preko 300 jedinica specijalne opreme, uključujući mobilne laboratorije za radijaciju i hemijsku ekspresnu analizu. Odluka SAD da se povuku iz Ugovora o nuklearnim snagama srednjeg dometa (INF) i otvorena izjava o planovima za povlačenje iz Novog START-a (Sporazum o smanjenju strateškog naoružanja) izaziva zabrinutost da će opasnost od nuklearnog sukoba na teritoriji Evrope rasti u bliskoj budućnosti.

Video ispod: Najveća vojna vežba ruskih snaga u postsovjetskoj eri Rusije, Vostok 2018

Takav konflikt može biti izazvan nekim lancem tragičnih događaja koji bi počeli tokom nekog regionalnog sukoba koji uključuje i SAD i Rusiju. Ovakav otvoreni regionalni konflikt sada se otvoreno promoviše od strane rukovodstva Ukrajine, koje čini sve što je moguće da tenzije između SAD i Rusije eskaliraju u otvoreni sukob u istočnoj Evropi.

Pogledajte OVDE šta radi ruski lovac “Mig-35” i kakvo oružje nosi.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pre tri meseca su održane najveće vojne vežbe u post-sovjetskoj Rusiji – “Vostok 2018”

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA