Najnovije

AMERIKA U NEVERICI: Pogledajte koga još Tramp hoće da otpusti?!

Predsednik SAD Donald Tramp razgovarao je sa saradnicima o otpuštanju predsednika Federalnih rezervi DŽeroma Pauela, javila je agencija Blumberg.

Donald Tramp (Foto: Jutjub)

Blumberg je, pozivajući se na četiri osobe upućene u te razgovore, prenela da se Trampovo nezadovoljstvo Pauelom, šefom američke centralne banke, pojačalo posle ovonedeljnog povećanja kamatnih stopa i nastavljenog pada vrednosti akcija na berzama.

Savetnici bliski Trampu nisu ubeđeni da će američki predsednik "krenuti protiv" Pauela i nadaju se da će se tokom praznika odljutiti. Pojedini Trampovi savetnici su, takođe, upozorili Trampa da bi otpuštanje Pauela bio katastrofalan potez. Ipak, Tramp je poslednjih dana privatno više puta razgovarao o otpuštanju Pauela, navodi Blumberg, pozivajući se na dva neimenovana izvora. Portparoli Bele kuće, kao i portparolka Federalnih rezervi Mišel Smit, nisu želeli da komentarišu ove navode.

Pauel je došao na to mesto tako što ga je Tramp imenovao, a Senat potvrdio. Blumberg navodi da nije sve sasvim jasno u vezi sa mogućnošću smenjivanja Pauela, ali je jasno da bi takvu odluku morao da potvrdi Senat. Od novembra, kada su održani kongresni izbori, sa položaja su otišli ili odlaze sekretar za pravosuđe DŽef Sešns, šef osoblja Bele kuće DŽon Keli, sekretar za državnu upravu Rajan Zinke, kao i sekretar za odbranu DŽejms Matis.

Donald Tramp dao otkaz svom izaslaniku za Siriju i pitanja borbe protiv Islamske države. Pogledajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Najsmešniji trenuci i skečevi Donalda Trampa

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA