Najnovije

"Južni vetar" osvojio holivudsku publiku!

U noći između četvrtka i petka u prepunoj sali WGA-a (Writers Guild of America), holivudskoj publici je premijerno prikazan domaći film “Južni vetar”, reditelja Miloša Avramovića.

Foto-Promo

Svečanu projekciju, koju je sa oduševljenjem pratilo više od 400 gledalalaca, organizovale su Američko -srpska Asocijacija za Prosperitet iz Kalifonije i disributerska kuća Art Vista iz Beograda.

Nakon projekcije priređen je koktel pod sponzorstvom firme Jaguar-Landrover, a među mnogobrojnim zvanicama na crvenom tepihu našli su se i holivudska glumica srpskog porekla Lolita Davidović sa suprugom Ronom Šeltonom, rediteljem i scenaristom, glumica Marija Karan, glumica i voditeljka Nina Seničar, Nenad Sekulić, direktor distributivnog centra Jaguara -Landrovera iz Santa Monike, glumice Jelena Mrđa i Ana Stojanović, reditelj Mihajlo Stanić,  glumac  i producent Aleksandar Filimonović, producenti Majkl Breverman i DŽeri Katel, maneken Andrej Bikić, doktor Rad Radulović sponzor premijere, kao i mnogobrojni uspešni predstavnici srpske dijaspore koji žive u Južnoj Kaliforniji.

Projekcija filma “Južni vetar” u centru filmske industrije, usledila je nakon uspešnog prikazivanja u NJujorku, Torontu i Čikagu, a zanimljivo je da je održana u čuvenoj sali Udruženja scenarista Amerike, u kojoj su inače u toku predstavljanje filmova koji su se našli u trci za nominacije za nagrade Oskar i Zlatni Globus.  

“Za nas u dijaspori ovo je više od projekcije, to je prilika da budemo u kontaktu sa našim umetničkim ostvarenjima ali i da podržimo našu kulturni ponudu. Ovaj fim je brutalna stvarnost života u Srbiji ali i ocrtava sve naše osobine koje nas čine posebnim. Projekcijom u WGA obnovili smo rad naše organizacije A.S.A.P. koja je posvećena negovanju saradnje među našim ljudima, a samim tim i očvršćavanju našeg nacionalnog korpusa”, kaže Marina Švabić, predsednik Američko-srpske asocijacije za prosperitet i organizator projekcije. Inače, A.S.A.P. je neprofitna organizacija stara preko 20 godina, koja je ponovo zaživela prošle godine sa namerom da bude online i offline platforma koja služi mreži naših sunarodnika i omogućava objedinjavanje pripadnika srpske dijaspore koji žive u Kaliforniji.

Izvor:Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA