Najnovije

NOVI BEOGRAD PREPUN ŠIPTARSKIH ŠPIJUNA! PROCURIO TAJNI SPISAK: Sve na raport Ediju Rami, a evo koga i šta prate!

Špijuni albanske tajne službe (ŠIŠ) uveliko vršljaju po Srbiji! Stručnjaci za bezbednost ocenjuju da Albanci u našoj državi podrivaju vlast, ali i snimaju važne vojne i policijske položaje!

Edi Rama (Foto: Jutjub)

Naime, Albanija, koja je i članica NATO, slučajno je objavila na internetu tajne podatke o svojim najboljim obaveštajcima, i to do najsitnijih detalja - imena, vrstu automobila koje koriste, registarske tablice, brojeve ličnih karata i pasoša, operativne rangove, detalje o putovanjima, pa čak i njihove svakodnevne navike, piše Independent. Tako sada svi u svetu znaju gde tačno deluju najbolji albanski špijuni, kolike su im plate, gde idu kod zubara, pa čak i koje vodoinstalatere i auto-mehaničare zovu radi popravki.

Na visokim mestima

Nečuveni skandal je razotkrio da Albanija ima dva čoveka na vrlo osetljivim pozicijama u sedištu NATO u Briselu, dok su ostali na visokim diplomatskim pozicijama u Belgiji, Grčkoj, Srbiji i južnoj srpskoj pokrajini Kosovu, Italiji i Makedoniji.

Ovi podaci su objavljeni na sajtu albanskog Ministarstva finansija u okviru izveštaja o finansijskoj situaciji obaveštajne službe ŠIŠ. Odmah je nastala prava panika u sedištu Alijanse, jer ko uđe u albanski sistem, ulazi i u NATO sistem, piše Independent! Vojni savez je objavio uzbunu najvišeg stepena, pa su razotkriveni agenti morali odmah da budu povučeni s terena. Zavladao je i strah da je njihova špijunska mreža otkrivena i u drugim delovima sveta. Pokrenuta je i istraga o ovom propustu.

- Možete da objavite svoj budžet, ali da objavite imena i druge detalje o agentima, to je suludo - kaže za Independent jedan operativac američke CIA koji je želeo da ostane anoniman.

Bivši operativac DB Boža Spasić kaže da je na Balkanu aktivno 200-300 albanskih špijuna, a da im je Srbija posebno zanimljiva.

Podrivanje vlasti

- Zanima ih bukvalno sve, a najviše političke prilike. U Srbiji proveravaju kakvo je stanje u zemlji, da li je položaj predsednika Aleksandra Vučića siguran, da li mu narod i dalje veruje... Imaju agenturne zadatke koji se odnose na podrivanje vlasti u Srbiji. Takođe, zanima ih i položaj vojnih i policijskih jedinica. Učestvuju i u ekonomskoj špijunaži, tu su posebno aktivni na Novom Beogradu, gde je sedište velikih kompanija i svetskih banaka - navodi Spasić. Dodaje da su se naše službe, a pre svih BIA, suprotstavile njihovom delovanju.

Ovo su razotkriveni albanski agenti:

1. Ferdinand Nuku

2. Kujtim Prifti

3. Robert Tuci

4. Nestor Babameto

5. Astrit Kinani

6. Nevzat Šehu

7. Tonin Prendi

8. Bardok Gega

9. Hazbi Brahja.

Počele podvodne probe Putinovog bespilotnog aparata „Posejdon“ namenjenog uništavanju pomorskih baza. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vučić pred SB UN: Priština ugrozila sve Srbe na Kosovu

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA