Najnovije

TELOHRANITELJ OTKRIVA DETALJE ATENTATA NA PREMIJERA: Čeda znao da će ubiti Đinđića, pa pobegao na skijanje! Oni su direktno učestvovali

Deset dana pre ubistva Zorana Đinđića 2003. godine u Srbiju su došli britanski obaveštajci i upozorili su da se sprema atentat na premijera. To je rečeno tadašnjem šefu poslaničke grupe DOS Čedomiru Jovanoviću i zameniku ministra policije Nenadu Miliću, koji su se, umesto da hitno reaguju i pokušaju da spreče tragediju, razbežali i nisu učinili ništa.

Đinđić (Foto: Jutjub)

Sve to otkriva bivši Đinđićev telohranitelj Milan Veruović.

- Šta oni posle te informacije rade...Nenad Milić ne radi ništa, a Čedomir Jovanović odlazi negde na skijanje, ne znamo gde. Sklanja se iz zemlje i pušta da se desi 12. mart (datum atentata na Đinđića). Oni su pustili da se to dogodi. Oni su direktni učesnici u pripremi i dopuštanju organizacije 12. marta i ubistva Zorana Đinđića! To je možda i krivična odgovornost za njih, jer je nepostupanje krivica - rekao je Veruović.

Nakon što su čuli informacije o ugroženosti premijera, trebalo je odmah da se uključi policija, ali su, sasvim suprotno, učinjeni ozbiljni propusti u radu policije, uveren je Veruović.

- Ako je policija posle bila u stanju da raspiše poternicu i pohapsi sve osumnjičene, šta je bilo sporno da to i uradi mesec dana ranije ili deset dana ranije, kada ih je britanski obaveštajac informisao. Govorilo se da je za života premijera mafija bila jača od države, a da je posle ubistva premijera država postala jača od mafije. Tako su na jedan perfidan način od žrtve napravili krivca - kaže Veruović.

On podseća da je nakon Đinđićeve smrti trebalo da se imenuje specijalni tužilac za organizovani kriminal i da se donese zakon o zaštićenom svedoku, ali se to odugovlačilo.

- Prolongiralo se, a to je trebalo da se desi u Skupštini, gde je upravo Čedomir Jovanović bio šef poslaničke grupe vladajuće koalicije DOS. Sada još dublje sumnjam da je Čedomir Jovanović bio talac mafije i da je to prolongirao - zaključuje Veruović.

Čedomir Jovanović nije bio dostupan za komentar, kao ni Milić.

Ameri povlače vojsku iz Sirije, a šalju zloglasne plaćenike. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA