Najnovije

PRETNJE DODIKU IZ BELGIJE: "Rat još nije gotov, sve ćemo vas zapaliti"!

Na službeni broj kabineta srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika danas su stigle nove pretnje, potvrđeno je u kabinetu predsedavajućeg Predsedništva. Pretnje i psovke upućene su juče oko 15:40 preko službenog broja kabineta srpskog člana Predsedništva.

Milorad Dodik (Foto: Jutjub)

Preteći poziv je prema pozivnom broju upućen iz Belgije, a muški glas je nakon pretnji i psovki poručio "da rat još nije gotov". Muški glas koji je pretio govorio je navodno ekavicom. Pored pretnji Dodiku i njegovoj porodici upućene su i najgore psovke. O pretnjama su obaveštene sve bezbednosne i nadležne službe. Ovo je već druga pretnja putem telefona koju dobija predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik. Prva pretnja je upućena 26. novembra i ona je došla preko telefona u kabinet srpskog člana u Sarajevu. Muška osoba koja se predstavila kao Ibro vređao je Dodika i njegove saradnike i pretio im smrću, govoreći "da će ih sve zapaliti", i to zbog postavljanja zastave Republike Srpske u Dodikovom kabinetu. Pretnja je upućena sa broja iz Nemačke.

Državna agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) u saradnji sa kolegama iz Nemačke identifikovala je već muškarca bošnjačke nacionalnosti koji je uputio pretnju. Ovaj predmet je već predat Tužilaštvu BiH. 

- Osoba koja je zvala lažno se predstavila kao Ibro. Radi se na slučaju i očekujemo uskoro rasvetljavanje ovog slučaja pretnje, kaže izvor iz pravosuđa BiH.

Pored pretnji koje su počele da stižu na adresu srpskog člana i predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorad Dodika, vodi se i velika borba oko Dodikovog obezbeđenja.  Naime, čim je Dodik zatražio da mu obezbeđenje budu, kao i do sada pripadnici MUP RS, usledile su opstrukcija iz Sarajeva, odnosno iz Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH, koja ne dopušta pripadnicima MUP RS da obezbeđuju Dodika i ovo pravo želi zadržati za sebe, iako po zakonu mogu dopustiti pripadnicima MUP RS da obezbeđuju srpskog člana Predsedništva BiH.

Pogledajte OVDE ko je naredio napad na Srbiju.

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Milorad Dodik o sastanku povodom sastavljanja nove Vlade Republike Srpske

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA