Najnovije

ZAMENIK KOMANDANTA DNR: Znamo pouzdano, Zapad priprema veliki raketni napad! (VIDEO)

Proteklog dana zabeleženo je 18 prekršaja primirja na području 11 naselja Donjecke Narodne Republike. U pravcu Gorlovka, 58. motorizovana pešadijska brigada napala je selo Šahtarova. U smeru Donjecka bombardovani sa minobacačima kalibra 120 mm, oružjem BMP, bacačima granata i lakim naoružanjem velikog kalibra, delovi naselja: Dokučajevsk, Spartak, Jasinovataja, Staromihailivka, Aleksandrovka, Elenovka...

Eduard Basurin (Foto: Jutjub)

Prekršaj primirja zabeležen je i u području Mariupolja. Ima i štete i žrtava, rekao je na današnjem brifingu Eduard Basurin, zamenik komandanta operativne komande DNR i upozorio:

- Dobili smo pouzdane podatke o obuci zapadnih "zaštitnika" koji zajedno sa ukrajinskim komandantom planiraju nekoliko opcija za ofanzivu. Prvu pripremaju britanski stručnjaci u smeru Gorlovke. Razlog za ovu ofanzivu, kao što smo i ranije upozoravali, biće hemijski napad na teritorije pod kontrolom naoružanih grupa u Ukrajini, a planirano je i izazivanje velikog broja žrtava među civilnim stanovništvom.

Ova prilika će se odmah iskoristiti kao izgovor za veliki raketni napad. Osim što će artiljerija i avijacija napasti skladišta oružja koja su uspostavljena sporazumom u Minsku, atakovaće i na civilnu infrastrukturu u cilju poremećaja snabdevanja i stvaranja panike među stanovništvom, zaključio je Basurin.

Inače, Bi-Bi-Si na ruskom piše da je u Ukrajinu „nekoliko grupa pripadnika tajne britanske 77 brigade“ koji su obučeni za „realizaciju vojnih zadataka preko interneta, psihološki uticaj i informacione operacije“.

Pročitajte OVDE kako je DNR odgovorila na uvođenje ratnog stanja u Ukrajini.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA