Najnovije

RUSI POJAČAVAJU ODBRANU NEBA: Stižu ''Vitezovi'' (VIDEO)

U 2019. godini najnoviji PRO sistem S-350 ''Vitjaz'' (Vitez - prim. red.) će prvi put stići u Vazdušno-kosmičke snage. Pored toga, planira se nabavka oko 10 kompleta raketa Pancir-S i S-400.

S-350 ''Vitjaz'' (Foto: RIA Novosti)

To je navedeno u saopštenju komandanta PVO oružanih snaga Rusije, zamenika komandanta vazduhoplovnih snaga, general-pukovnika Jurija Grehova.

On je takođe rekao da su u 2018. raketni sistemi S-400 i Pantsir-S bili raspoređeni u jedinicama protivvazdušne odbrane u regionima Krim, Habarovski kraj, Lenjingradska oblast i Kalininjgrad, kao i u arktičkom regionu.

PRO sistem S-350E "Vitjaz" je samohodni lanser, koji radi zajedno sa radarima sa elektronskim prostorom za skeniranje i komandnim punktom na bazi šasije specijalnog vozila BAZ.

Municija ovog kompleksa se sastoji od projektila srednjeg dometa koji se koriste u raketama S-400 i raketama kratkog dometa. Novi kompleks je zamišljen da zameni rakete S-300PS raketama B55P.

Grehov je pričao o rezultatima borbene obuke protivavionskih raketnih snaga 2018. godine. Tako je, prema njegovim rečima, provedeno više od 200 vežbi PVO jedinica, od čega 20 sa bojevom municijom. Potrošnja raketa iznosila je oko 500 jedinica.

Da bi se povećao profesionalni nivo i koherentnost borbenih grupa ruske ratne avijacije u 2018. godini, na bazama univerziteta vazduhoplovnih snaga, izvršena je prekvalifikacija i usavršavanje specijalista PVO. Ukupno je obučeno više od 2000 stručnjaka protivavionskih raketnih snaga.

Kakva je sada uloga Nemačke u Siriji, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA