Najnovije

KESIĆ: Moja emisija će opstati mnogo duže nego što će ostati Vučić! Mogu da se kladim! (VIDEO)

Autor emisije "24 minuta" Zoran Kesić izjavio je da je spreman da se kladi da će "emisija opstati i ostati mnogo duže nego što će ostati ovaj predsednik".

Zoran Kesić (Foto: Jutjub)

"Ja bih voleo da ostane trajni korektivni faktor bilo koje vlasti jer generalno posao satiričara je da 'ubadaju' najmoćnije, ne iz lične mržnje prema (Aleksandru) Vučiću ili onom ko će doći posle njega, već iz naše lične građanske želje da živimo bolje. Evo, videćete, on će pre ili kasnije da ode, nadamo se više pre nego kasnije, doći će neko drugi, a naša emisija će nastaviti da kritikuje i te druge", rekao je Kesić gostujući u Novom danu.

Kesić kaže da je 2018. godinu obeležila "afera armagedon Mehe Omerovića" koja je, po njemu, najzanimljivija priča koja se desila na našoj političkoj sceni "zato što ima elemente filmskog u sebi"

"Imamo taj razvoj avion, stomačne turbulencije, aerodrom, free shop, parfemi, brzo se ide tamo... zaplet, akcija, reakcija. Imamo momenat finalnog proterivanja, mislim iz parlamenta, gde je Meho Omerović ispao žrtva prirode - prirodne potrebe da se 'dekra' i prirodne potrebe da se 'proteruje'. Ako ćemo da se malo našalimo, meni je to najživopisnija priča, a i jutro je i red je da se to pomene ujutru", rekao je Kesić.

Govoreći o tome šta nije obeležilo godinu za nama, Kesić je rekao da je to Ana Brnabić.

"Ona se uopšte nije izdvojila kao najmoćnija osoba u zemlji što bi po svojim ingerencijama trebala da bude. Mi nju ne vidimo. Mi smo samo od nje videli finalnu transformaciju iz osobe stručne tehnokrate u naprednjaka, ta transformacija je uspešno završena", smatra Kesić.

Za Kesića je otkrovenje godine Marko Đurić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

"Bilo ga je ove sezone. Doživeo je neke neprijatne scene, hapšenje u Kosovskoj Mitrovici, neverovatan smeh u emisiji kod Budimira Ničića, on je uvek tu kad treba da se nešto potvrdi, da se bude dramatičan. Ali zanimljivo, uvek ima isti manir govora", kaže Kesić.

Kesić se pita i da li ministar finansija Siniša Mali "može u životu nešto sam da smisli", ističući da je od predsednika plagirao i termin "zlatno doba".

"Pa čoveče, ako si plagirao diplome, doktorate... ceo tvoj život je plagijat, smisli nešto kao 'divno doba'. Mora da upotrebi isti izraz kao njegov gazda", kaže Kesić.

Na pitanje o protestima u Beogradu, Kesić kaže da mu je njegov otac rekao da je "mnogo lepo bilo".

"Verujem u sud moga ćaće. Ja njemu dam i knjigu prvo da pročita, pa ako šta valja onda čitam i ja. Tako da ako se ćaletu sviđa protest, onda ima smisla", kaže Kesić i dodaje da dometi protesta nisu primarni već energija za koju smo mislili da više ne postoji.

Draža Petrović takođe gost emisije ističe da je osnovni cilj protesta da se ljudi prebroje i da se pokaže da građana koji su nezadovoljni ima mnogo.

"Podsećaju me na 1996/97, nema zle energije i oni su čak iznenadili vlast koliko su pristojni", smatra Petrović.

Prema njegovom mišljenju, opozicija bi volela da Vučić reši pitanje Kosova da ne bi morali oni da ga rešavaju.

"Suštinsko pitanje koje pokašava da se uradi je da ne priznamo da ćemo priznati Kosovo ili kad ga priznamo da ne priznamo da smo ga priznali", ocenjuje Petrović.

Govoreći o stanju u medijima, Petrović kaže da mu se čini da je medijska situacija najgora u ovoj godini.

"Dešavaju se te akvizicije protiv opozicije, kupovina Prve i O2. Postoji teza da je to kupljeno samo da bi bili skinuti Ivan Ivanović i Kesić. Da su vama dali po milionče, vi biste skinuli sami. Apelujem na vlast, ako hoće da kupe N1 zato da bi skinuli PLJiŽ, nemojte preko (Dragan) Šolaka i Jugoslava (Ćosića), direktno kontaktirajte sa mnom ili sa LJubičićem ili sa (Vojislavom) Žanetićem, mi smo jeftiniji od njih", poručio je Petrović.

Pročitajte OVDE kakvu je to budućnost Vučiću predvideo Marko Vidojković.

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA