Najnovije

SRBIJA PAMTI: Hvala kineskom ambasadoru Liju Mančangu i narodu Kine!

Srpska desnica izražava neizmernu zahvalnost ambasadoru Narodne Republike Kine Liju Mančangu jer je tokom diplomatskog mandata u Beogradu doprineo da odnosi Srbije i Kine budu na najvišem mogućem nivou.

Kineski ambasador u Srbiji, Li Mančang (Foto: Jutjub)

Srpska desnica podseća javnost na zalaganje Narodne Republike Kine, doslednost u podršci srpskom teritorijalnom integritetu koje se posebno istaklo kada je Peking poveo diplomatsku bitku da se Kosovo i Metohija u novembru ponovo nađe na dnevnom redu sednice SB UN, pošto je voljom velike Britanije pre tri meseca odatle skinuto. Takođe, podrška NR Kine protiv članstva terorističke samozvane države Kosovo u Interpol, bila je više nego dragocena, jer je NR Kina decidirano poštovala međunarodno pravo, uprkos pritiscima nekih zapadnih zemalja da se potpuno uruši suverenitet Republike Srbije.

- Narodna Republika Kina svojim postupcima sprečava Zapad da “gurne pod tepih” i zataška problem južne srpske pokrajne. Bez nesebične pomoći NR Kine činjenice o stradanju srpskog naroda na KiM bi bile i dalje ignorisane i prećutkivane - rekao je predsednik Srpske desnice Miša Vacić, posebno ističući da Srbija u Kini i narodu Kine vidi svoje najbliže prijatelje, koji su u najtežim trenucima dosledno ostali uz Srbiju.

Srbiju i Kinu pored neraskidivog decenijskog prijateljstva, vežu i strateška partnerstva koja se ogledaju kroz ekonomsku saradnju koja doprinosi razvoju Srbije, otvaranju novih radnih mesta, ali svakako je doprinosi i liderskoj poziciji Srbije u regionu.

Da li ste znali zašto Putin nosi majčin krst oko vrata. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ambasador Kine Li Mančang tokom posete Kruševcu

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA