Najnovije

KOBAJAGI ODMAZDA: Snage koalicije opet bombardovale položaje SAA kod Al Tanfa! Evo šta im je "trn u oku"!

Položaji sirijske vojske u južnoj Siriji su u nedelju uveče bili meta raketnog bombardovanja od strane američkih snaga stacioniranih unutar bezbednosne zone Al Tanf, područja koje je planirano za deeskalaciju blizu granice sa Irakom.

Ilustracija (Foto: Pixabay. com)

Ukupno 14 raketa palo je na područje pod kontrolom SAA na vrhu DŽabala Al Goraba, izazivajući materijalnu štetu; Sirijska vojska je preko državnih medija prijavila da nije imala gubitke.

Za razliku od ranijih slučajeva kada je SAD priznala napade na sirijske snage kao odgovor na sukobe sa grupama pod pokroviteljstvom Pentagona (poput Sirijskih demokratskih snaga), ovog puta to negiraju. 

Umesto toga, prema zvaničnim objavama američkih vojnih izvora, SAD je, kako kažu, sprovela vazdušni napad protiv ID na nekoj neotkrivenoj lokaciji u sirijskoj pustinji zapadno od Eufrata i kako tvrde ubili su džihadistu odgovornog za pogibiju američkog službenika pomoći i bivšeg vojnika, Peter Kasiga.

Ipak, uprkos ovom izgovoru, američki i koalicijski saveznici sprovode napade protiv sirijske vojske u blizini Al Tanfa, posebno na njihove pozicije na vrhu i oko DŽabala Al Guraba.

SAA koja već dugo ima kontrolu nad ovom strateške visokom tačkom koja omogućava nadzor nad američkom bazom u Al Tanfu, već dugo je trn u oku koalicije.

Pročitajte OVDE sve o krvavim borbama za Hajin. Pogledajte video.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte jučerašnje stanje na ratištima Sirije.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA