Najnovije

MAŠALA! FANTASTIČAN PODVIG SIRIJSKE VOJSKE! Rusi oduševljeni poručuju... (VIDEO)

Sirijske trupe su u 2018. godini uništile 23.000 militanata u Siriji i oslobodile 387 naselja, izjavio je u sredu na sastanku ruskog generalštaba Valerij Gerasimov na brifingu za strane vojne atašee.

Kamp Jarmuk nadomak Damaska (Foto: Jutjub)

Prema njegovim rečima, ove godine, trupe sirijske vlade, koje su stekle značajno borbeno iskustvo pod rukovodstvom ruskih vojnih savetnika, uspešno su izvršile operacije za preuzimanje kontrole nad Istočnom Gutom, Homsom i južnim deeskalacionim zonama.

- Istovremeno je uništeno više od 23.000 militanata. 387 naselja je oslobođeno od radikalnih islamista - rekao je Gerasimov.

Video ispod: Borbe za oslobođenje Istočne Gute od radikalnih pobunjenika

Gerasimov je naglasio da je tokom oslobađanja naselja glavni uslov bio da nema civilnih žrtava, stoga su operacije sprovedene bez upotrebe vojne sile.

- Odlučujuću ulogu je imao ruski Centar za pomirenje zaraćenih strana. Tokom operacija, preko 230.000 ljudi je spašeno iz deeskalacionih zona putem specijalno kreiranih humanitarnih koridora - objasnio je on.

Istovremeno, prema Gerasimovu, bilo je moguće izbeći žrtve među civilima i pripadnicima grupa umerene opozicije. Militanti su dobrovoljno predali 650 komada oružja i vojne opreme. Pored toga, više od 40.000 pripadnika oružanih grupa "umerene" opozicije pridružilo se vladinim snagama.

Haos u Avganistanu. Amerikanci napadnuti žestoko! Pogledajte OVDE šta su im priredili Talibani.

Izvor: Pravda
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Podsetimo se vojne operacije za oslobođenje Jarmuka od džihadista Islamske države

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA