Najnovije

ŠIPTARSKI TERORISTI PRETE SRBIJI! Ako dođe do sukoba, biće pregaženi, evo kako!

Veselji je juče potvrdio da putuje u SAD na konsultacije u vezi sa "transformacijom Kosovskih bezbednosnih snaga" (KBS). On je ponovio da će 'vojska Kosova' definitivno biti formirana 14. decembra. Haradinaj je istovremeno najavio da će Priština, posle uvođenja taksi od 100% na svu robu iz centralne Srbije, uvesti i nove "mere reciprociteta"!?! Stručnjaci zbog svega toga upozoravaju da novi rat sa Albancima nikada nije bio bliži i da ih sada još jedino Vašington može naterati da odustanu od suludih poteza i odluka!

Vojska Srbije (Foto: Jutjub)

Na ivici sukoba

Kadri Veselji poručio je da “vojska Kosova” trenutno ima “istorijski najveću podršku”.

- Nema sumnje da ćemo 14. decembra početi proces formiranja vojske. Naša vojska biće promoter mira na Balkanu, a provokacije prepuštamo drugima. Pokušali smo da to učinimo promenom Ustava, ali je nemoguće sa Srbima, imajući u vidu pritiske iz Beograda - istakao je Veselji, dodajući da EU ne može da se ljuti zbog taksi:

- Insistirao sam lično da ta taksa bude 100 posto! Ne smemo da ih povučemo, moramo da budemo odlučni!

Ramuš Haradinaj najavio je da će Priština, posle taksi od 100 odsto, preduzeti i druge poteze protiv Srbije.

- Ono što smo uradili je najnormalnija stvar. Taksa je instrument, njome se koristio i predsednik SAD Donald Tramp. Pun reciprocitet je drugi stepen i može da se desi. To je sledeći korak... - zapretio je Haradinaj, koji nije objasnio na šta misli kada govori o “reciprocitetu”.

Komentarišući ove navode, vojno-politički komentator Miroslav Lazanski kaže da je sve što ovih dana gledamo bilo očekivano jer NATO pakt obučava, naoružava i postavlja kadrovsku strukturu u KBS.

- Albanci su se postavili tako da imaju veći remetilački kapacitet u odnosu na Srbe. Oni bi da ratuju, Srbi ne bi. Takozvana “vojska Kosova”, ako se formira, i krene na sever pokrajine, to će biti granica incidenta, biće jako opasno! Ne zaboravimo da Srbi nisu bez oružja. Dovoljno je samo da se opali prvi metak... - upozorava Lazanski.

Ozbiljna pretnja

I Veljko Odalović, generalni sekretar MSP, ocenjuje da je “vojska Kosova” ozbiljna pretnja miru u regionu.

- Brine to što ćute mnogi koji bi trebalo da ih zaustave. Očigledno velike sile ne žele stabilizaciju u regionu, jer je sve što radi Priština destabilizacija. Poseta Johanesa Hana Prištini bila je bez rezultata. EU nema snagu da bilo šta promeni, a očigledno je da iza svega stoje SAD... - zaključuje Odalović.

Kako bi mogao da izgleda sukob Srbije sa Albanacima tema je mnogih vojnih stručnjaka. Svi se slažu da Albanija i Kosovo nemaju gotovo nikakve šanse protiv Srbije.  Ubeđeni su takođe i da NATO ne bi intervenisao protiv Beograda jer bi to moglo da izazove treći svetski rat. Rusija, smatraju oni, ne bi dopustila novi napad na Srbiju, a tu je i Kina koja bi svakako želela da zaštiti svoje investicije pa bi i ona stla na stranu naše zemlje.

Haradinaj otkrio svoje prave namere. Pogledajte OVDE.

Izvor: Informer

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte propagandni spot Oslobodilačke vojske Kosova

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA