Najnovije

ŠOKANTNO OTKRIĆE RUSKIH ADMIRALA! Američki nosači aviona neće moći u ova dva mora! Razlog će vas iznenaditi

Upotreba američkih nosača aviona u Crnom moru je nemoguća u skladu sa konvencijom Montre, a na Baltiku je otežana jer je tamo usko za njihov prolazak i ukotvljenje, saopštili su bivši komandanti Crnomorske i Baltičke flote admirali Vladimir Komojedov i Vladimir Valujev.

Američki nosač aviona (Foto: Jutjub)

- SAD imaju 11 nosača aviona. Svi oni su atomski, na kojima je oko 90 aviona. Oni su brzi i Amerikanci ih mogu postaviti svuda gde smatraju da je potrebno. Međutim, oni ne mogu svuda proći. Na primer, u Baltičko more je prolaz nosača aviona otežan. U Crno more kroz Bosfor i Dardanele oni uopšte ne mogu ući, jer je njihov prolaz zabranjen u skladu sa konvencijom Montre o statusu moreuza - rekao je Komojedov, komentarišući izjavu komandanta američke Druge flote viceadmirala Endrjua Luisa, da Rusija stalno proširuje sistem blokiranja pristupa stranih vojski strateški važnim regionima kao što su Krim i Kalinjingrad, ali da SAD mogu dejstvovati u takvim uslovima uz pomoć nosača aviona i kopnenih snaga.

Valujev je izrazio solidarnost sa Komojedovim, naglasio je da još nije bilo slučaja kada je američki nosač aviona uplovljavao u Crno more i na Baltik radi rešavanja svojih zadataka. Ranije je Kijev saopštio da pokušava da ubedi SAD da treba da otvore vojnu bazu na teritoriji Ukrajine.

Pogledajte OVDE zbog čega je Rusija uspešna zemlja od kada je vodi Vladimir Putin.

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Američki nosač aviona

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA