Najnovije

Dačić najavio veliku pobedu Srbije, zbog ovoga se Priština sprema za rat!

Obećao sam da će broj zemalja koje su priznale Kosovo uskoro pastio ispod 100, a onda i ispod polovine broja članica UN kojih ima 193, kaže za "Blic" ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Dačić (Foto: Jutjub)

On objašnjava da su prištinske vlasti u ozbiljnim problemima, jer je za njih glasalo samo 76 zemalja za prijem u Interpol od čega dve nisu članice UN: Kurasao i Sen Martin.

"Znači samo 74 članice, a kažu da ih je priznalo 116. Prvi put je postalo jasno vidljivo da su sve to bile laži. Do sada su govorili da ja sve što pričam oko povlačenja priznanja lažem, a sada to ističu kao veliki problem. Pa kakav je problem ako su sve to bile moje laži", upitao je Dačić.

Kako je rekao, Priština spočitava Beogradu da to što "vodimo kampanju povlačenja priznavanja i ugrozavamo dijalog i iritiramo Prištinu, a otkad je počeo Briselski dijalog 2012. godine 26 drzava je priznalo Kosovo".

"Pa kako to tada nije ugrožavalo dijalog i iritiralo Srbiju", rekao je ministar.

Srpski šef diplomatije kaže i da na svakoj sednici Saveta bezbednosti UN Amerika, Velika Britanija i Francuska pozivaju sve zemlje da priznaju nezavisnost Kosova.

"Pa što je onda problem što mala Srbija poziva sve zemlje da ne priznaju Kosovo ili da povuku priznanje", upitao je on.

Dačić je nedavno potvrdio da su Solomonska Ostrva 11. država koja je povukla priznanje samoproglašene nezavisnosti Kosova i dodao da Priština nema osnovu da ga demantuje.

Do sada su priznanje povukli Unija Komora, Grenada, Dominikanska Republika, Surinam, Liberija, Sao Toma i Principe, Gvineja Bisao, Burundi, Papua Nova Gvineja, Lesoto i Solomonska Ostrva, podseća se u tekstu.

Podsetimo, šiptarski ekstremisti Kadri Veselji i Ramuš Haradinaj, samozvani šefovi parlamenta i vlade lažne države Kosovo, već nekoliko dana Srbiji prete ratom!

Država Srbija došla u posed tajnog Unmikovog izveštaja o „Žutoj kući“. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Dačić: Lažna priča da neke moćne zemlje ne mogu da utiču na Prištinu

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA