Najnovije

DEJAN BERIĆ: Posle ove Putinove izjave Ukrajinci su odlučili da se rata igraju sami sa sobom

Dejan Berić, snajperista i nekadašnji dobrovoljac u armiji DNR, kaže da za sada nema opasnosti od eskalacije u Donbasu i da nema ozbiljne ukrajinske pripreme za rat već da je reč o propagandi Kijeva.

Dejan Berić (Foto: Fejsbuk)

- Ukrajinci pojačavaju prisustvo teške tehnike posebno u reonu Mariupolja ali sem pokreta artiljeriskih sredstava na prvoj liniji nema nekih posebnih dešavanja, niti posebnih promena u sastavu pešadije. Svi koji se iole malo razumeju u rat znaju da je tehnika bez pešadije kao odlazak u javnu kuću bez prezervativa, možeš se poigrati ali si nagrabusio – ironičan je Berić.

Berić kaže da u Rusiji sa osmehom gledaju na ukrajinske pripreme za rat.

- Na teritoriji Ukrajine se spremaju za rat s Rusijom, ustvari pripremaju se za rat u kojem Rusija kreće da zauzme celu Ukrajinu. Ovde u Rusiji im je to sve smešno jer niko nigde neplanira vojno da ide osim u slučaju da Ukrajinci krenu žestoko na Donbas. Putin je objasnio da bi se u slučaju narušavanja Miskih dogovora Rusija kao garant umešala u rat – kaže Berić dodajući da su zbog takve Putinove izjave Ukrajinci izabrali da se rata igraju sami sa sobom umesto sa Donbasom ili Rusijom.

On je rekao da je Engleska u Ukrajinu poslala samo instruktore za kiber ratovanje odnosno za informativni rat. Podsećamo da se u Srbiji može kupiti knjiga Mrežni ratovi, ruskih autora Dugina i Savina, a knjigu možete naručiti na linku OVDE.

Berić je iz Donbasa otišao zbog velikih zdravstvenih problema, a trenutno se u Moskvi oporavlja od operacije očiju.

O ruskom specijalcu koji je branio Srbe na KiM i o čijim podvizima se i danas priča saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Srpski dokumentarac o Donbasu.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA