Najnovije

KADRI VESELJI HITNO OTPUTOVAO U SAD! Sa Amerikancima pravi detaljan plan za...

Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji otputovao je u posetu Sjedinjenim Američkim Državama, tokom koje će održati sastanke sa visokim zvaničnicima američke vlade i Kongresa, navodi prištinski list "Telegrafi".

Kadri Veselji (Foto: Jutjub)

Na sastancima u Vašingtonu i NJujorku, kako se navodi, Veselji će razgovarati o saradnji i prijateljstvu između dve strane, kao i o nastavku američke podrške Kosovu u svim oblastima. Veselji će, takođe, boraviti u američkoj saveznoj državi Ajovi, dodaje "Telegrafi". Još jedan prištinski list, "Koha ditore", pisao je ranije da će Veselji danas putovati u SAD radi konsultacija o transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku.

Pozivajući se na svoja saznanja iz skupštinskih izora, "Koha" je navela da će Veselji u SAD boraviti nekoliko dana i da se očekuje da će imati sastanke sa visokim zvaničnicima Stejt departmenta. Ova poseta, naveli su isti izvori, biće realizovana pre sednice parlamenta 14. decembra, kada će se poslanici izjasniti o paketu zakona o transformaciji KBS u vojsku. "Koha" je pisala da će Veselji otputovati u SAD kako bi koordinisao poslove sa američkom državom pre nego što se izglasaju nacrti zakona o vojsci, kao i da bi potpisao nekoliko sporazuma koji imaju za cilj snabdevanje vojske Kosova naoružanjem.

- Cilj posete su koordinacije sa američkim partnerima pred formiranje vojske, te pomoć SAD za povećanje vojnih kapaciteta - rekao je neimenovani izvor tom listu. Predsednik Skupštine, prema istim izvorima, imaće sastanke u Pentagonu, u Beloj kući, a boraviće i u Ajovi.

Dačić najavio veliku pobedu Srbije. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte kako Adolf Hitler dočekuje Kadrija Veseljija u Mitrovici

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA