Najnovije

Krvava savest politizovanog sudstva u slučaju Naser Orić

Tokom građanskog rata u bivšoj Jugoslaviji pokazala se na delu politička instrumentalizacija dela međunarodne zajednice vođena principom da su Srbi jedini i isključivi zločinci, agresori i moderni evropski nacisti.

Miša Vacić (Foto: Srpska desnica)

Piše: Miša Vacić, predsednik Srpske desnice    

Srbiji i srpskom narodu udaren je moćni medijski pečat o genetskoj predispoziciji za nasilje, teror i anticivilizacijsko ponašanje prema nesrpskom stanovništvu. Istina, pravda i činjenično stanje na terenu nikada nisu uzimani u ozbiljno razmatranje i objektivnu analizu. Samo Haški tribunal za bivšu Jugoslaviju optužio je preko stotinu Srba, a 63 Srbina osuđena su na preko hiljadu godina robije zbirno. Srbija je jedina država regiona koja je morala izručiti svoj najviši vojni, policijski i politički vrh ovoj nakaradnoj i nelegalnoj instituciji,od predsednika države do načelnika Generalštaba. Svim našim ljudima je presuđivano u montiranim političkim procesima. Istovremeno, organizatori i sprovodioci politike genocida, etničkog čišćenja i ratnih zločina nad srpskim civilnim stanovništvom širom bivše Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Kosova i Metohije ostajali su nekažnjeni ili su kažnjavani tragikomičnim presudama. Iz ovoga je jasno da zapadnim centrima moći važnu ulogu igra kolektivna satanizacija Srbije, srpskog rukovodstva i naroda u celini zarad postizanja određenih geopolitičkih interesa na Balkanskom poluostrvu.
Oslobađajuća presuda poznatom ratnom zlikovcu Naseru Oriću koju je u drugostepenom postupku izreklo Apelaciono veće Suda tzv.Bosne i Hercegovine, u najmanju ruku je sramotan, ali srpskoj javnosti i očekivan korak. Naser Orić,ratni komandant Srebrenice  tokom rata u bivšoj BiH, predvodio je jedinice muslimanskih ubica u oblastima Zvornika, Bratunca, Skelana i Milića. Snage pod njegovom direktnom komandom izvršile su najmonstruoznije zločine nad Srbima srednjeg Podrinja. Iza Orićevih mudžahedina i ostrašćenih islamskih fanatika ostalo je spaljeno nekoliko desetina srpskih sela i varošica, oko 3 500 ubijenih nezaštićenih civila i mnoge uništene pravoslavne svetinje.

Kriminalni akti Nasera Orića i njegove 28.divizije mogu se porediti sa divljanjem Islamske države na Bliskom istoku. Orićeva koljačka bratija veštim političkim manevrima sklonjena je u sigurnost tzv.demilitarizovane zone Srebrenica pod zaštitom Ujedinjenih nacija. Iz ove bezbedne enklave Orić je pravio genocidne akcije prema okolnim srpskim mestima,a istovremeno su u istu „demilitarizovanu „zonu stizale tone oružja i vojne opreme,najčešće uz znanje i saglasnost snaga UN. O zločinačkoj aktivnosti Nasera i njemu potčinjenih snaga postoji obimna dokumentacija Srbije, Republike Srpske i izveštaji drugih stranih država, uključujući i saznanja istražnih organa UN na ratom zahvaćenim područjima. Ali, u politizovanim pravosuđima međunarodne zajednice i bivših jugoslovenskih republika za istinu nema mesta niti političke volje.

Kada je VRS odlučila da prekine divljanje Orićevih bandi u leto 1995.godine, Srbi i njihovi vojni i politički lideri označeni su kao zločinci i uloge dobrih i loših momaka su se promenile. Briljantna vojna operacija gen.Mladića presekla je krvavi pir Naserovih ubica, oslobodila čitavu zonu i muslimansko stanovništvo na siguran način prebacilo na teritoriju na koju su bili voljni na odu. Ubijeni u borbama zločinci ( oko 1000 vojnika) medijski su predstavljeni na Zapadu kao masovne civilne žrtve zlih Srba (navodno 8000 ubijenih civila), a Orić je dobio status nacionalnog heroja u federalnoj BiH. Ovaj lažni scenario i danas je nažalost prihvaćen u pojedinim sredinama!

Srbi nikada neće prihvatiti Orića kao nevinog čoveka ,niti će Srbija ikada priznati navodni genocid koji joj se nameće pune dve decenije. U ovome su složni najviši srpski zvaničnici i nacija u celini. Srbija nije izvršila genocid. Genocid i etničko čišćenje doživeo je upravo lažno okrivljeni srpski narod u bivšoj Hrvatskoj, BiH i na KiM. Republika Srbija je jedina multietnička, multikonfesionalna i demokratska država post-jugoslovenskog prostora sa preko milion primljenih srpskih prognanika.

Zločinac Naser Orić i njemu slični ljudi krvavih ruku oslobođeni su trenutno svoje krivične odgovornosti, ali neka znaju da zločin ne zastareva. Srbija će se postarati da odgovorni plate za sva dokazana nedela koja su počinili nad nevinim civilima, bez obzira na teškoće sa kojima se pravda suočava u ovim momentima. 

Kako je Francuska udarila šamar Albancima saznajte OVDE.

Izvor: Afera

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Miša Vacić o Zvonku Veselinoviću.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA