Najnovije

PRIŠTINA PRIŽELJUKUJE KATASTROFU, SRBIJA JE U TEŠKOM POLOŽAJU! Vučić otkrio pravo stanje stvari na Kosovu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u jutarnjem programu na TV Pink rekao je da Srbija želi mir na Kosovu, ali da potezi Prištine vode u katastrofu.

Albanci (Foto: Jutjub)

- Ja ne volim tu reč ni da koristim i ne mislim da je to dobro. Čini mi se da ljudi u Prištini ne razumeju razmere katastrofe koju mogu da proizvedu. Mi smo u situaciji da igramo šah protiv onih koji imaju 10 kibicera kao što oni imaju u SAD, Velikoj Britaniji, Italiji i drugima. Bojimo se i da će neki od njih da se dignu i udare tablu vama o glavu - rekao je Vučić.

- Srbija će sve učiniti da rata ne bude, uveren sam da ga neće biti i sve ćemo učiniti da sačuvamo mir. S druge strane nećemo dozvoliti da niko ponižava Srbe i da ugrožava njihov život - rekao je Vučić.

On je ponovio da je Srbija spremna na dijalog i da će i danas imati konsultacije sa mnogim svetskim zvaničnicima, pa i ljudima iz NATO.

- Pitam sve koliko njih je spremno da pošalje oca, brata, momka u rat? Naš posao je težak, moramo da vodimo politiku mira, a istovremeno da čuvamo ljude na Kosovu i da budemo uz njih - rekao je predsednik Srbije.

Vučić je istakao da se borba za Kosovo vodi na dnevnom nivou, a ne samo "da se da jedna izjava i da je posao gotov".

- Evo sad ste imali sahranu DŽordža Buša, Tači je sedeo između Angele Merkel i DŽudže iz Poljske. To je moglo jedino uz ogroman novac lobista. Ja vam kažem da je za novac sve završavano i u Parizu i u Vašingtonu. Druga stvar je da je neko toliko ostrađćen navijač Prištine i da će Tačija uvek stavljati na prvo mesto i reći ovo je naše mezimče. NJihovi iseljenici iz Amerike, koji drže pola Menhetna i iseljenici iz Švajcarske daju ogroman novac za tu njihovu kvazi državu. Nemoj da imamo bilo kakvih iluzija da je nešto drugo u pitanju - rekao je Vučić.

Srba na kosovu je između 5 i 6 odsto, južno od Ibra je 2 odsto, a za sve smo krivi i mi do 1999, a posebno za ono što smo radili posle 2000. godine. Sami smo postavili granice, donosili rezolucije, ćutali na proglašavanje nezavisnosti. Sami smo se povukli iz UN - rekao je Vučić i dodao da se greške u politici uvek plaćaju i uvek su se plaćale.

Mračna predviđanje Stratfora da će Rusija propasti, EU će biti u rasulu, a koja država će vladati Evropom pročitajte OVDE.

Izvor: Espreso

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vučić: Srbija neće priznati kosovsku nezavisnost

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA