Najnovije

ZLO HRVATSKO: Hapse Srbe po Vukovaru, 23 godine posle rata! Ministar hrvatske policije likuje!

Hrvatski ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović potvrdio je danas u Briselu da je nekoliko osoba uhapšeno zbog ratnih zločina na području Vukovara, ali da sa detaljima nije upoznat, prenosi Hina.

Hrvatska vojska (Foto: Jutjub)

Agencija navodi da su prethodno hrvatski mediji preneli da je, zbog sumnje da su tokom 1991. godine počinili ratni zločin u Vukovaru, policija pokrenula kriminalističku istragu protiv pet osoba srpske nacionalnosti sa područja Vukovara koji su rano jutros iz svojih domova odvedeni na informativne razgovore.

- Kao ministar ne znam niti mogu da znam detalje, ali ono što mogu da potvrdim jest da je nekoliko osoba danas uhapšeno zbog ratnih zločina i u ovom trenutku se sprovodi kriminilistička istraga i pretrage i u ovom trenutku ne mogu više ništa o tome da kažem - rekao je Božinović, koji u Briselu učestvuje na sastanku ministara unutrašnjih poslova EU.

Portparolka hrvatskog MUP Marina Mandić potvrdila je Hini da je u toku kriminalistička istraga koju sprovode policijski službenici radne grupe Direktorata policije, a vezana je za ratni zločin počinjen 1991. godine na području Vukovara.

Pogledajte OVDE šta je to Haradinaj zamerio Stoltenbergu.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Hrvatska verzija sukoba u Vukovaru

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA